Топ-10 рекомендацій щодо захисту конфіденційної інформації під час літнього відпочинку

Наступна новина

З настанням літнього сезону в Інтернеті зросла кількість привабливих пропозицій відпочинку за доступною ціною. Однак, насправді, за вигідними можливостями можуть стояти шахраї, які хочуть викрасти ваші конфіденційні дані або кошти. Тому дуже важливо забезпечити захист конфіденційної інформації під час пошуку варіантів проведення відпустки або під час відпочинку.

Рекомендації щодо захисту інформації від доступу кіберзлочинців

  1. Будьте обережні з пропозиціями, які приходять на електронну пошту. Кіберзлочинці можуть створювати складні фішингові кампанії, маскуючись під відомі бренди. Однак замість легітимної сторінки шахраї перенаправляють на підроблені сайти. У разі отримання заманливих пропозицій нібито від відомих компаній відкрийте веб-браузер і введіть адресу веб-сайту вручну.
  2. Не відкривайте підозрілі файли та посилання у листах та додатках для обміну повідомленнями, які надійшли від невідомих користувачів. Будьте пильними під час отримання листів з проханням надати особисті дані. Пам’ятайте, банк та інші організації ніколи не будуть просити надіслати конфіденційні дані електронною поштою або в додатках для обміну повідомленнями.
  3. Не здійснюйте покупки під час використання загальнодоступних мереж Wi-Fi. Не рекомендується використовувати з'єднання Wi-Fi без шифрування WPA2, оскільки нижчі стандарти не мають відповідного рівня безпеки. Тому хакери можуть перехоплювати трафік або перенаправляти вас на небезпечні веб-сайти. Крім цього, у громадських місцях хтось може підглянути пароль та інформацію про обліковий запис під час його введення. Якщо вам потрібно зробити покупку, коли ви не маєте змоги підключатися до безпечної точки Wi-Fi, для захисту конфіденційної інформації скористайтеся мобільним Інтернетом, а не точкою доступу Wi-Fi.
  4. Здійснюйте платежі на сайтах, під час відвідування яких у рядку відображається замок і адреса веб-сайту яких починається з https://. Ці ознаки вказують на те, що зв'язок між вашим пристроєм та сайтом зашифрований, і будь-які дані, які ви надсилаєте, не можуть перехопити кіберзлочинці.
  5. Використовуйте складні та унікальні паролі для облікових записів Інтернет-банкінгу, соціальних мереж, а також електронної пошти. Рекомендації щодо підбору надійної ключової фрази для входу можна знайти за посиланням. На додаток до надійної ключової фрази використовуйте двофакторну аутентифікацію, яка допоможе посилити безпеку ваших акаунтів.
  6. Здійснюйте резервні копії ваших даних. Щоб не втратити цінну інформацію під час атаки програми-вимагача, збоїв у роботі пристроїв або випадкового видалення, використовуйте змінний носій із великим об’ємом пам’яті, портативний диск або онлайн-сервіси для резервного копіювання.
  7. Забезпечте безпеку веб-камери. Пам’ятайте, шкідливі програми можуть віддалено контролювати веб-камери користувача з метою вимагання коштів за викрадену інформацію жертви.
  8. Здійснюйте регулярне оновлення операційної системи та іншого програмного забезпечення для запобігання використанню зловмисниками поширених уразливостей.
  9. Потурбуйтеся про безпеку пристроїв дітей за допомогою програмного забезпечення для контролю використання гаджетів дітьми. Завдяки відповідним програмам ви зможете блокувати небажані сайти за категоріями та встановлювати інші обмеження на використання пристрою.
  10. Використовуйте надійне рішення для виявлення сучасних видів загроз. Для комплексного захисту зверніть увагу на наявність таких модулей, як захист онлайн-платежів, веб-камери та домашньої мережі, шифрування файлів, які допоможуть забезпечити захист конфіденційних даних під час покупок-онлайн та під час літнього відпочинку.

Захист інформації за допомогою надійного антивірусу

Варто зазначити, що більшість з вищенаведених рекомендацій можуть бути реалізовані за допомогою функцій продукту ESET Smart Security Premium. Рішення захищає від відомих та нових загроз, зокрема й від атак програм-вимагачів, які шифрують файли користувачів та вимагають викуп.

Більш того, модуль Антикрадій дозволить забезпечити захист конфіденційної інформації на загубленому пристрої та визначити його місцезнаходження. Тоді як безпека зберігання та створення нових надскладних паролів можлива завдяки сучасному менеджеру паролів.

Крім цього, у продукті доступні такі функції, як захист онлайн-платежів та важливої інформації за допомогою шифрування папок та USB-накопичувачів, а також перевірка роутера та підключених до нього пристроїв на наявність уразливостей.