ESET взяла участь у спільних навчаннях НАТО з кіберзахисту

Наступна новина

Компанія ESET — лідер у галузі інформаційної безпеки — приєдналася до словацько-чеської команди експертів з кібербезпеки у міжнародних навчаннях НАТО — Locked Shields 2022, які проходили з 19 до 22 квітня 2022 року у Таллінні (Естонія). У цьому заході взяли участь 29 спеціалістів ESET, які допомогли команді посісти п'яте місце у загальному рейтингу та першу сходинку у двох підкатегоріях: розслідування та звітність.

Кожного року, починаючи з 2010, Об'єднаний центр передових технологій з кібероборони НАТО проводить найбільші міжнародні навчання з кіберзахисту Locked Shields, ціллю яких є зміцнення колективного цифрового захисту та перевірка навичок країн-учасниць.

Цього року у навчаннях взяли участь понад 2 000 учасників із 32 країн. Двадцять чотири країни-учасниці є членами НАТО, зокрема і Словацька Республіка, яка щорічно брала участь у навчаннях, а в 2022 році до них приєдналися також експерти з кібербезпеки з Чеської Республіки. Деякі з країн-учасниць об'єднали свої зусилля для створення спільних команд, таких як словацько-чеська, литовсько-польська та естонсько-грузинська. Словацько-чеська команда була сформована з експертів збройних сил, державних організацій та приватного сектору, включно з компанією ESET.

Під час навчань цього року більш ніж 8 000 атак були спрямовані на близько 5 500 віртуалізованих систем. Команди, які брали участь, повинні були не лише довести свою здатність захищати критичну інфраструктуру, а й свою ефективність у наданні детальної інформації про ситуацію на цифровому полі бою, виконанні стратегічних рішень та вирішенні криміналістичних, юридичних та інформаційних оперативних завдань.

«Команда ESET вкотре продемонструвала технічну кваліфікованість під час навчань Locked Shields 2022 і допомогла словацько-чеській команді досягти високих показників. Продукти ESET показали високу ефективність виявлення інцидентів та допомогли нам проактивно реагувати на нові загрози за короткий проміжок часу. Дякуємо всім за участь та високий рівень професіоналізму», — коментує директор Центру кіберзахисту Словацької Республіки.

Цифрова безпека та провідний кіберзахист стають все більш важливими з огляду на теперішні події, такі як пандемія COVID-19 та війна в Україні. Зі збільшенням залежності світової спільноти від технологій кіберзлочинці удосконалюють свої атаки на державний сектор та приватні підприємства. Тому у навчаннях Locked Shields використовуються новітні технології для підготовки національних команд в умовах реалістичних сценаріїв.

 

Читайте також:

ESET взяла участь у глобальній операції зі знешкодження ботнета Zloader

Розширений захист від загроз: як рішення ESET виявляють прихований шкідливий код

ESET розпочинає співпрацю з Intel для підвищення безпеки робочих станцій