Оголошено лауреатів наукової премії ESET Science Award 2021

Наступна новина

Компанія ESET — лідер у галузі інформаційної безпеки — повідомляє про оголошення лауреатів премії ESET Science Award 2021. Зокрема нагороди отримали фізик Ян Душ за значний внесок у розвиток словацької науки, Ладіслав Валковіч як молодий вчений до 35 років та Йозеф Заяць як видатний вчений. Вручення нагород відбулося на урочистій церемонії 16 жовтня 2021 року.

«Цього року відбір лауреатів був надзвичайно складним, що підтверджує високу якість наукових досліджень. Для великих проектів необхідні не тільки високоякісні наукові знання, а й підтримка державних та приватних організацій, яку я бажаю знайти фіналістам для своїх досліджень. Нагорода ESET Science Award є прикладом такої підтримки», — коментує Кіп Торн, професор та голова міжнародного журі.

Лауреати всіх трьох категорій обиралися на основі строгих критеріїв, зокрема враховувались поточні  результати наукових досліджень та публікації, наукові дані та їх роль у поширенні та популяризації науки, а також відгуки близьких співробітників або студентів.

«Лауреати, а також фіналісти премії ESET Science Award неодноразово підтверджують високий рівень розвитку науки, — коментує Річард Марко, генеральний директор ESET. — Незалежно від галузі діяльності вчених, їх робота має надзвичайно важливе значення як для Словаччини, так і для всього світу. Сьогодні суспільство стикається з серйозними глобальними проблемами, включно з поширенням дезінформації та недовірою до науки. Однак ми як і раніше довіряємо вченим та раді продовжувати підтримувати їх роботу. Ми віримо, що вчені та наукові знання сприяють розвитку нашої країни».

Варто зазначити, що премія була започаткована ще в 2019 році фондом ESET. Щороку вона вручається вченим, чий внесок  у розвиток науки є вагомим для усієї міжнародної спільноти.