ESET показала найкращі результати у тестуванні корпоративних рішень для захисту Android

Наступна новина

Компанія ESET — лідер у галузі інформаційної безпеки — повідомляє про отримання рішенням ESET Endpoint Security найкращого результату у тестуванні корпоративних програм з безпеки для мобільних пристроїв Android, проведеного незалежною організацією AV-TEST.

«Вимоги користувачів бізнес-сегменту відрізняються від вимог домашніх споживачів, саме тому AV-TEST запустила окреме тестування корпоративних рішень для захисту Android», — коментує Іржі Кропач, керівник лабораторії виявлення загроз компанії ESET.

У 2020 році спеціалісти AV-TEST аналізували три рішення для захисту Android, включно з ESET Endpoint Security, які досягли найкращих результатів в категоріях продуктивність та зручність використання. Однак у випробуванні на надійність захисту ESET Endpoint Security для Android був єдиним продуктом, який показав 100%, виявивши 3100 шкідливих зразків.

«Це випробування підтверджує ефективність рішення ESET Endpoint Security для безпечного використання пристроїв Android в корпоративних мережах», — коментує Іржі Кропач.

Структура тестування

Продукти досліджувались у трьох категоріях: надійність захисту, зручність використання та продуктивність.Для перевірки надійності захисту спеціалісти AV-TEST надсилали на пристрій близько 3100 зразків шкідливих програм з Google Play. Варто зазначити, що для тестування були відібрані загрози, направлені виключно на корпоративний сегмент на відміну від тестувань програм з безпеки для домашніх користувачів, де використовувались шкідливі ігрові додатки.

У категорії зручність використання спеціалісти лабораторії AV-TEST перевіряли програми на помилкові спрацювання, відправляючи на пристрої близько 1400 безпечних додатків з магазину Google Play. Кожна програма з безпеки повинна була безпомилково виявити безпечні додатки та не заблокувати їх.

Варто зазначити, що для обох тестувань додатки були взяті виключно з офіційного магазину Google Play, оскільки завантаження додатків з інших джерел не дозволяється у корпоративному середовищі.

У категорії продуктивність спеціалісти AV-TEST оцінювали вплив на завантаження сайту, читання документів та мережевий трафік. Також було проаналізовано легкість управління програмою.

За кожну з трьох категорій тестування AV-TEST можна було отримати 6 балів. Зокрема компанія ESET показала найкращі результати у всіх категоріях, отримавши в сумі 18 балів. 

«Сьогодні багато компаній використовують мобільні пристрої для доступу до корпоративних внутрішніх систем. Крім того, користувачі часто використовують ці ж самі пристрої і в особистих цілях, що становить загрозу для конфіденційності даних підприємства. Саме тому зростає потреба в надійних корпоративних рішеннях для захисту мобільних пристроїв», — доповнює Іржі Кропач.

Більше інформації про результати тестування AV-TEST можна знайти на офіційному сайті організації за посиланням.