ESET cпівпрацюватиме з Internews для захисту правозахисників

Наступна новина

Компанія ESET — лідер у галузі інформаційної безпеки — повідомляє про початок співпраці з глобальною неприбутковою організацією Internews з метою розповсюдження антивірусного програмного забезпечення серед громадянських суспільств у всьому світі. Пілотний проект захистить понад 1000 пристроїв від цифрових загроз та охопить мережу журналістів, груп правозахисників та членів громадянського суспільства.

«Ці ліцензії заповнять критичну прогалину серед спільнот, які знаходяться в зоні ризику, у всьому світі, — розповідає Меган ДеБлуа, радник з питань інформаційної безпеки в організації Internews. — Наслідками онлайн-атак на правозахисників можуть стати замовчування, арешти чи щось ще гірше. Ми вдячні компанії-партнеру ESET за те, що вона допомагає нам забезпечити надійний захист правозахисників у такий важливий час для надання інформації».

Internews підтримує медіа-організації та інших постачальників інформації в усьому світі, забезпечуючи ресурсами, навчанням та фінансуванням, щоб вони могли надавати достовірну та точну інформацію місцевим спільнотам. Крім цього, організація надає пряму технологічну підтримку тим, хто працює в найбільш суворіших режимах у всьому світі.

«Ми дуже раді співпраці з Internews з метою захисту людей, які перебувають на передовій, людей, які працюють з інформацією в кризовий час, — заявив Алексіс Дорайс-Йонкас, керівник групи з питань безпеки в компанії ESET. — Спільноти з прав людини часто працюють з дуже обмеженими ресурсами, хоча вони часто стають цілями найсучасніших кіберзагроз. Для ESET важливо мати можливість підтримувати ці спільноти високоякісними інструментами та рішеннями для захисту, які можуть бути недоступні їм».

«Цей пілотний проект спільно з ESET дає можливість отримувати доступ до антивірусних інструментів, які в іншому випадку є дорогими та замінюються безкоштовними сервісами в умовах нестачі ліцензій для некомерційних громадських організації або залежності від рекламних моделей, — розповідає Джон Кемфілд, директор глобальної стратегії технології в Internews. — Хоча антивірус не є панацеєю від усіх видів загроз, він є важливими інструментом для зниження ризику».

Партнерство покликане зміцнити зв’язки між громадянським суспільством та приватним сектором, забезпечуючи більш широкий обмін ідеями та потребами від кінцевих споживачів до розробників технологій. Цей зв'язок є основним принципом глобальних технологічних зусиль Internews.

«Визначення злочинних дій допомагає підвищити безпеку для всіх, а не лише для окремих осіб чи груп, — розповідає ДеБлуа. — Оскільки такі компанії як ESET мають кращу видимість тактики наступальних дій, спрямованих на громадянське суспільство, вони мають кращі можливості для розробки ефективних стратегій захисту всіх користувачів від сучасних цифрових загроз».

Ініціатива започаткована в умовах зростання кількості кібератак та переходу багатьох людей до роботи онлайн у відповідь на пандемію COVID-19, і є частиною більш широкої роботи Internews щодо забезпечення всіх верст суспільства життєво важливою інформацією в цей вирішальний час.

Про Internews

Понад 35 років міжнародна некомерційна організація Internews підтримує тисячі медіа-професіоналів, правозахисників та інформаційних підприємців у понад 100 країнах. За останні роки значно зріс дисбаланс між можливостями кіберзлочинців та громадами, на яких націлені вектори атак. Проект «MONITOR» організації Internews застосовує уроки, отримані в межах галузі, для побудови мереж організацій громадянського суспільства, здатних виявляти, реагувати та обмінюватися інформацією про цифрові атаки для більшої стійкості до проблем безпеки.