Для команд CERT в ЄС буде відкрито доступ до сервісу ESET Threat Intelligence

Наступна новина

Компанія ESET — лідер в галузі інформаційної безпеки — впроваджує заходи для допомоги національним командам реагування на комп'ютерні надзвичайні події в ЄС (EU CERT) у справі протидії загрозам під час пандемії COVID-19. ESET прагне співпрацювати з організаціями у країнах ЄС для забезпечення захисту користувачів в Інтернеті.

З метою допомогти захистити користувачів та інфраструктуру, компанія пропонує безкоштовний доступ державного сектора CERT до джерел даних ESET Threat Intelligence протягом шести місяців. Пропозиція включає доступ до інформації про домени, URL-адреси, шкідливі файли та ботнети.

Через збільшення кількості Інтернет-загроз у зв’язку з пандемією COVID-19 дуже важливо забезпечити користувачів інструментами і ресурсами, необхідними для захисту систем від потенційних загроз. Сервіс ESET Threat Intelligence в режимі реального часу дозволяє інформувати користувачів про основні загрози корпоративного середовища, аналізувати конкретні шкідливі програми та надавати спеціалістам з безпеки аналітичну інформацію про функціональні можливості загроз на підприємствах.

Доступ до даних ESET Threat Intelligence дозволить CERT відстежувати можливі загрози, щоб знизити ризик атаки та посилити захист системи. Співпраця є невід'ємною частиною аналізу загроз та реагування на них, тому ESET звернулася з пропозицією партнерства до 46 інститутів CERT у всьому ЄС. Варто зазначити, що відгуки були позитивними і в деяких країнах вже почалось активне співробітництво.

«Ми вважаємо, що кожен має право на безпечне та надійне використання технологій, а це означає, що державний сектор повинен бути оснащений ресурсами для захисту як своїх користувачів, так і інфраструктури. На жаль, зловмисники  продовжують використовувати  глобальні проблеми у своїх цілях. Тому ми хочемо допомогти командам реагування на комп'ютерні надзвичайні події у всьому ЄС у боротьбі з потенційними загрозами. Наше завдання — зробити все можливе для підтримки локальних команд CERT», — коментує Ігнасіо Сбампато, головний директор ESET із розвитку бізнесу.

Більш детальна інформація про сервіс захисту ESET Threat Intelligence доступна за посиланням.