Щорічний конкурс ESET Science Award оголошує про початок відбору учасників

Наступна новина

Компанія ESET — лідер у галузі інформаційної безпеки — повідомляє про початок другого щорічного конкурсу ESET Science Award. Мета цього заходу — відзначити видатних  вчених Словаччини та представити їх громадськості, а також підкреслити важливу роль науки для суспільства.

 «Сьогодні, як ніколи раніше, ми розуміємо, що наукові знання можуть врятувати тисячі життів та допомогти нам прийняти кращі рішення, — коментує Річард Марко, генеральний директор ESET. — За результатами опитування, проведеного перед початком цьогорічної премії, 86% респондентів згодні з тим, що Словаччина потребує більшої підтримки наукових досліджень. Ми віримо, що визнання видатних особистостей у науці допоможе підвищити інтерес громадськості до цієї галузі та збільшить підтримку з боку держави».

Журі, яке обирає лауреатів, складається з всесвітньо відомих представників наукових дисциплін з усього світу. Журі оцінює вчених зі списку з точки зору якості їх наукової роботи та досліджень з акцентом на міжнародні стандарти. Складний процес оцінювання включає як кількісні, так і якісні критерії з урахуванням аналізу професійної діяльності та її переваг для суспільства, комунікації, а також наукової етики. Цього року процес оцінювання буде  контролювати голова міжнародного журі, який є лауреатом Нобелівської премії.

«Прийняття нагороди від лауреата Нобелівської премії — це унікальний момент у моїй науковій кар’єрі. Незважаючи на те, що лауреати обираються міжнародним науковим журі на вищому рівні, мені приємно, що інтерес до цієї нагороди присутній не лише серед наукових кіл, але й з боку широкої громадськості. Це означає, що люди поступово починають усвідомлювати роль науки в повсякденному житті», — коментує Ян Ткач, лауреат 2019 року в основній категорії.

Як і минулого року, нагороди будуть вручатися у трьох категоріях:

  • видатні вчені, які зробили значний внесок у розвиток словацьких та міжнародних досліджень;
  • молоді вчені до 35 років;
  • провідні спеціалісти у своїй галузі.

Премія охоплює чотири наукові галузі: природничі, медичні та фармацевтичні науки, технічні та сільськогосподарські науки. Церемонія нагородження запланована на 14 жовтня 2020 року.