Нова версія продуктів ESET для Windows — розширені можливості для домашніх користувачів

Наступна новина

Компанія ESET — лідер у галузі інформаційної безпеки — повідомляє про вихід нової версії рішень ESET для користувачів операційної системи Windows. Основними новинками стали функція мультиплатформності, удосконалене управління паролями та шифрування файлів. Крім цього, в оновлених антивірусах для домашніх комп’ютерів тепер використовується потужна та надсучасна технологія машинного навчання, яка допомагає більш точно виявляти нові загрози при традиційно мінімальному споживанні системних ресурсів.

«Кількість підключених до Інтернету пристроїв постійно зростає. Разом з цим підвищується і складність атак хакерів. Тому завданням сучасного антивірусу є захист не лише від вірусів, але й від інших сучасних видів шкідливого ПЗ, зокрема шпигунських програм, черв’яків та програм-вимагачів. Крім цього, домашній антивірус запобігає викраденню конфіденційних даних користувача, допомагає управляти паролями та дозволяє контролювати доступ до веб-камери. Тоді як без надійного антивірусу для домашнього комп’ютера користувачі ризикують стати жертвами зловмисників», — прокоментував менеджер з продуктів ESET.

Вже понад 30 років компанія ESET впроваджує передові технології, які дозволяють поєднувати точність виявлення та високу продуктивність роботи продуктів. Як результат, рішення постійно демонструють відмінні результати у випробуваннях незалежних організацій. Зокрема антивірус для домашнього комп’ютера ESET Internet Security був  відзначений компанією AV-Comparatives за високу продуктивність вже вп’яте.

Основні новинки та вдосконалення нової версії:

  • Мультиплатформність дозволяє використовувати ліцензії ESET Internet SecurityESET Smart Security Premium та ESET Cyber ​​Security Pro для активації рішень на різних платформах. Таким чином, користувачі, які купують ліцензію на будь-яке з цих рішень, можуть використовувати її для захисту пристроїв Windows, Mac, Linux та Android.

  • Розширене машинне навчання використовує широкий спектр алгоритмів, щоб правильно класифікувати зразки як безпечні, шкідливі або потенційно небезпечні. Таким чином, завдяки цьому рівню безпеки, антивірус для домашнього комп’ютера ще краще захищає від раніше невідомих або «0-денних» кіберзагроз.

  • Удосконалена система запобігання вторгненням (HIPS) допомогає більш точно налаштувати поведінку системи та надає можливість встановити правила для системного реєстру, активних процесів та програм.

  • Вдосконалена функція Антифішингу перешкоджає викраденню особистих даних під час відвідування підробних веб-сайтів. Оновлення забезпечує захист від гомографічних атак, під час яких зловмисники використовують шкідливі URL-адреси, які відрізняються від легітимних хоча б однією літерою в назві чи типом домена.

  • Покращений захист онлайн-платежів забезпечує додатковий захист під час здійснення операцій на фінансових порталах та в платіжних системах в Інтернеті. У рішенні міститься заздалегідь визначений список веб-сайтів, під час переходу на які відкривається спеціальний захищений браузер. Список містить не лише банківські сайти, а й PayPal, Apple та онлайн-криптогаманці.

  • Вдосконалений захист домашньої мережі дозволяє здійснювати сканування роутера на наявність уразливостей, таких як слабкі паролі, уразливості портів та програмного забезпечення, шкідливі домени, інфікування кіберзагрозами. Завдяки цій функції можна переглядати список усіх пристроїв, які підключені до домашньої мережі Wi-Fi, включно з інформацією про IP-адресу, MAC-адресу, ім'я пристрою, модель та дані про постачальника.

  • Вдосконалена функція управління паролями (доступна тільки для користувачів ESET Smart Security Premium) допомагає створювати надійні та унікальні комбінації для входу для всіх облікових записів в Інтернеті, при цьому потрібно лише запам'ятати один головний пароль, щоб мати доступ до решти облікових даних. Оновлений додаток для управління паролями має наступні важливі переваги:
    - двофакторна аутентифікація, інтегрована з Google Authenticator для безпечного входу в управління паролями (за бажанням);
    - альтернативний спосіб аутентифікації — за допомогою Face ID на смартфонах та планшетах iOS;
    - вибір надійних пристроїв (доступний лише у версії ESET Password Manager для Windows), який дозволяє користувачам переглядати та управляти, які пристрої мають доступ до управління паролями;
    - безпечний обмін (доступний у версії додатку для управління паролями паролів для Windows та macOS),  яка дозволяє безпечно ділитися своїми паролями з родиною або друзями.

  • Покращений захист даних (доступна тільки для користувачів ESET Smart Security Premium) дозволяє шифрувати файли та змінні пристрої. У випадку втрати пристроїв це допоможе уникнути несанкціонованого доступу зловмисників до файлів. Розшифрувати захищені дані можна на будь-якому пристрої Windows без необхідності встановлення ESET Smart Security Premium на цьому пристрої.

Щоб отримати доступ до нових функцій, спеціалісти ESET рекомендують користувачам оновити свій домашній антивірус до актуальної версії. Крім цього, своєчасне регулярне оновлення програмного забезпечення дозволяє виправити уразливості системи, які можуть бути використані кіберзлочинцями. Це допомагає значно знизити ризик інфікування новими і вже відомими загрозами.