Сучасний менеджер паролів — легке управління обліковими записами

Наступна новина

Щодня ми використовуємо безліч паролів для доступу до облікових записів, які містять конфіденційну інформацію про нас, наприклад, банківських рахунків, сторінок в соціальних мережах, особистої та робочої електронної пошти. Крім цього, викрадення даних поступово стає одним із найпоширеніших видів злочинів у світі, тому надзвичайно важливо захищати свої дані за допомогою використання функції менеджера паролів або самостійного підбору складних ключових комбінацій та фраз.

При створенні облікового запису для чергового магазину в Інтернеті або іншого веб-ресурсу ми  навряд через деякий час пам’ятатимемо облікові дані від нього. Щоб спростити собі запам’ятовування, люди часто використовують однакові паролі на багатьох сайтах або прості комбінації, які легко підібрати. Однак, таке недбале ставлення може нести значну загрозу безпеці ваших особистих даних. Для надійного захисту облікових записів необхідно використовувати складні та унікальні комбінації, але як їх всі запам’ятати?

Проблему з запам’ятовуванням складних реєстраційних даних допомагає вирішити технологія менеджера паролів. Вона дозволяє створювати та зберігати різні фрази для входу, тому вам більше не потрібно займатися цим особисто.

Такими можливостями володіє модуль ESET Password Manager, який входить у рішення ESET Smart Security Premium та доступний на усіх основних платформах, включаючи Windows, Android та iOS.

Після налаштування сховища паролів користувачі можуть створювати нові облікові записи на веб-сайтах та у додатках, а також зберігати особисті дані, які можна згрупувати або налаштувати для швидкого доступу. Всі ці дані шифруються, а доступ до них захищено єдиним паролем — тобто користувачам необхідно запам'ятати тільки одну комбінацію для доступу до всієї облікової інформації.

Крім цього, розширення доступні для популярних веб-браузерів, таких як Google Chrome, Mozilla Firefox та Safari. Модуль ESET Password Manager автоматично заповнює необхідну інформацію під час вводу облікової інформації, даних кредитної картки або створенні нового облікового запису.

Основні новинки кращого менеджера паролів:

  • Інтеграція системи розпізнавання обличчя в iOS: тепер користувачі можуть використовувати функцію розпізнавання обличчя, щоб розблокувати програму ESET Password Manager на своїх пристроях iPhone.
  • Двофакторна аутентифікація за допомогою Google Authenticator: для підвищення безпеки даних компанія ESET інтегрувала Google Authenticator як додаткову двофакторну аутентифікацію (2FA). Щоб розблокувати програму необхідний 6-значний код, створений програмою Google Authenticator на вашому смартфоні.
  • Безпечний обмін інформацією для входу: нова функція «Спільний доступ» дозволяє користувачам безпечно і легко ділитися своїми реєстраційними даними. Користувачам менеджера паролів для Windows потрібно лише знати адресу електронної пошти користувача з яким вони хочуть поділитися комбінацією. Після чого на вибрані адреси електронної пошти надсилається повідомлення, яке сповіщає користувача про те, що з ним бажають поділитися обліковими даними.

«Використання слабких комбінації для входу — це майже як залишити двері від власного будинку незамкненими, коли йдете у справах. То чому ж ми дозволяємо собі так безвідповідально вчиняти з нашими банківськими рахунками. Використання ESET Password Manager — найбільш простий і зручний спосіб захистити свої дані », — коментує менеджер з продуктів ESET.