Всесвітній день паролів: час оновити свої облікові дані

Наступна новина

Зі збільшенням кількості облікових записів в Інтернет-мережі зростає і кількість паролів, які є своєрідними ключами до великих обсягів інформації про користувачів — банківських рахунків, сторінок в соціальних мережах та електронних скриньок. Однак часто при виборі пароля користувачі керуються зручністю для запам'ятовування, а не складністю та надійністю комбінації.

Оскільки викрадення особистих даних стає однією з найпоширеніших загроз, надзвичайно важливо захистити особисту інформацію за допомогою вибору надійних облікових даних. Щоб нагадати користувачам про це, кожного року 2 травня в усьому світі відзначається Всесвітній день паролів.

«Це чудова можливість нагадати користувачам про важливість створення безпечних паролів для захисту особистої інформації. При використанні слабкої комбінації для входу Ваші дані можуть бути легко викраденими зловмисниками», — коментує менеджер із продуктів компанії ESET.

Як створити надійний пароль — прості рекомендації

Створення унікальних комбінацій для входу кожен раз при реєстрації нового акаунта вимагає додаткових зусиль та часу, проте використання простої ключової фрази несе значні ризики — від потрапляння особистої інформації в мережу до викрадення коштів з онлайн-рахунків.

Для забезпечення захисту Ваших даних спеціалісти ESET склали список з простих правил, яких варто дотримуватися під час створення безпечного пароля:

1. Уникайте часто вживаних слів.

Використовуйте фрази або декілька слів, які несумісні в одному реченні.

2. Не використовуйте занадто прості та передбачувані комбінації.

Дослідження показують, що в більш як 23,2 мільйона облікових записів використовувався пароль "123456". Другою поширеною комбінацією є "123456789" в 7,7 мільйона користувачів.

3. Використовуйте спеціальні знаки.

Більшість людей використовують спеціальні символи в кінці або на початку комбінації, що спрощує роботу кіберзлочинців. Спеціалісти ESET рекомендують розміщувати спеціальні символи в середині певної фрази або слова.

4. Не використовуйте особисті дані в тексті пароля.

Ключові фрази для входу, які містять ім'я користувача, легко відгадати за допомогою спеціальних програм.

5. Створюйте унікальну комбінацію для кожного акаунта.

Таким чином витік одних облікових даних не поставить під загрозу інші і, можливо, більш цінні акаунти.

6. Використовуйте менеджер паролів.

Однією з причин слабкості більшості комбінацій, є те, що користувачі просто не мають можливості запам'ятовувати складні ключові фрази для входу, і тому створюють прості, які легко запам'ятати. Для таких випадків і призначена функція менеджер паролів, яка допомагає створювати та зберігати складні комбінації, а не тримати їх в голові. Варто зазначити про наявність даної функції в продукті ESET Smart Security Premium, що дозволяє користувачам управляти паролями, створювати складні ключі для входу та синхронізувати їх на декількох пристроях.

У зв'язку з удосконаленням інструментів зловмисників спеціалісти компанії ESET також рекомендують користувачам бути обережними при роботі в Інтернет-мережі, а також використовувати надійні рішення для ефективного захисту конфіденційних даних та особистої інформації.