Покращене виявлення проблем безпеки в Safetica 9.0

Наступна новина

Компанія ESET повідомляє про вихід нової версії Safetica — рішення для запобігання витокам конфіденційних даних. Розроблена з урахуванням потреб спеціалістів, версія 9.0 дозволяє швидко і легко виявляти проблеми безпеки підприємства.

Нагадаємо, продукт Safetica — один із учасників програми ESET Technology Alliance, співпраця в рамках якої спрямована на забезпечення захисту компаній за допомогою надійних та перевірених рішень з безпеки.

Використання аудиту безпеки для покращення захисту даних

Продукт Safetica дозволяє здійснити комплексний аналіз кібербезпеки корпоративного середовища та виявити проблеми у захисті конфіденційних даних.

Цей аналіз включає оцінку:

  • кількості захищених корпоративних пристроїв;
  • визначення конфіденційних даних компанії;
  • безпечних напрямків для конфіденційних файлів;
  • дозволених та заборонених каналів зв'язку для передачі конфіденційних даних;
  • наявності аномальних або проблемних ситуацій у потоці даних;
  • використання небезпечних програм та веб-сайтів;
  • використання ІТ-ресурсів компанії.

На основі аналізу можна перейти до застосування ефективних дій для підвищення захисту конфіденційних даних. Safetica 9.0 володіє функціоналом, який допоможе в цьому.

Встановлення основних правил в Safetica 9.0

Під час першого запуску рішення ІТ-адміністратор вводить свою електронну пошту для отримання відповідних сповіщень. Як результат, спеціаліст може швидко реагувати на проблеми та здійснювати оцінку інцидентів. Також під час першого запуску необхідно встановити основні правила безпеки. До них відносяться безпечні зони, конфіденційний контент і блокування небезпечних веб-сайтів або програм.

Налаштування можна змінити пізніше для відповідності продукту потребам конкретної організації. Перевага початкового налаштування полягає в тому, що Safetica негайно оцінить потенційно небезпечні дії з конфіденційними файлами компанії.

Після запуску WebSafetica 9.0 в основній інформаційній панелі можна знайти більш детальну інформацію, зокрема дізнатися про наявні проблеми безпеки на будь-якому каналі зв'язку або про аномальний потік даних.

Виявлення проблем безпеки

Завдяки новій функції у WebSafetica 9.0 адміністратори можуть швидко та всебічно визначити пріоритети інцидентів безпеки, а також швидко фільтрувати дані. Одним кліком миші можна відкрити потрібні графіки та зробити відповідні висновки.

Варто зазначити, що під час аналізу безпеки важливо мати достатньо інформації для правильної оцінки потоку даних організації. Через велику кількість даних, що генеруються звичайними бізнес-операціями, виявлення небезпечних ситуацій може бути доволі непростим завданням. Ось чому WebSafetica 9.0 дозволяє дуже легко інтерпретувати дані та виявляти інциденти.

Інтерактивні діаграми у продукті дозволять зосереджуватися на відхиленнях і вихідних даних, які становлять інтерес, та інтуїтивно фільтрувати графіки для пошуку необхідного. Таким чином, Safetica 9.0 допоможе точно визначити, які конфіденційні дані потребують особливого захисту.