ESET приєдналась до консультативної групи Європолу з питань Інтернет-безпеки

Наступна новина

Компанія ESET— лідер в галузі інформаційної безпеки —  відтепер є членом Консультативної групи Європолу з питань Інтернет-безпеки (Europol’s Advisory Group on Internet Security). Компанію ESET у складі  Консультативної групи представляє спеціаліст з багаторічним досвідом роботи у сфері інформаційної безпеки та старший науковий співробітник компанії ESET — Рігард Звіненберг (Righard Zwienenberg). Група працює в рамках Європейського центру боротьби з кіберзлочинністю у складі Європолу.

«Завдання ESET — захистити сотні мільйонів користувачів, а також збільшити обізнаність людей про кіберзлочинність. Іноді для протистояння діяльності кіберзлочинців ми об’єднуємо зусилля з правоохоронними органами. Тепер ми можемо краще допомагати групі, а наші вклади та знання можуть служити для захисту Інтернет-користувачів та допомоги у боротьбі з кіберзлочинцями», — говорить Рігард Звіненберг, старший науковий співробітник ESET, який родом із Гааги, де знаходиться штаб-квартира Європолу. «ESET приєднується до Консультативної групи, будучи найбільшою компанією в галузі інформаційної безпеки, яка базується в Європейському Союзі, співпрацює з Європолом і надає консультації з питань кіберзлочинності, що дозволяє нам ще більше пишатися цією можливістю співпраці», — додає Рігард Звіненберг.

Європол створив Європейський центр боротьби з кіберзлочинністю для посилення реагування правоохоронних органів на кіберінциденти в Європейському Союзі, а, отже, щоб захистити європейських громадян, бізнес та уряд від кіберзлочинів. З моменту свого створення центр зробив значний внесок у боротьбу з кіберзлочинністю, беручи участь у десятках грандіозних операцій та сотнях оперативних технічних завдань. Європол є правоохоронним органом Європейського Союзу.

«З моменту свого створення у 2013 році Європейський центр кіберзлочинності співпрацював з компаніями з інформаційної безпеки для захисту європейських громадян від кіберзлочинців. Ми раді вітати ESET та їх досвід для вирішення все більш актуальної проблеми кіберзлочинності у складі нашого центру», — говорить Стівен Уілсон, керівник Європейського центру Європолу з боротьби з кіберзлочинністю (Europol’s European Cybercrime Centre).

Коли необхідно притягнути до відповідальності кіберзлочинців, ESET співпрацює з правоохоронними органами, незалежно від того, де вони знаходяться — в Європі або за її межами. У грудні 2017 року дослідники ESET співпрацювали з правоохоронцями, зокрема з Європолом, щоб зупинити та знешкодити  глобальну операцію ботнету під назвою Gamarue. Високий авторитет ESET є результатом активної та прозорої діяльності у всіх напрямках інформаційної безпеки протягом останніх 30 років, регулярно отримуючи визнання клієнтів та партнерів ESET у всьому світі.

Що стосується клієнтів у більш ніж 200 країнах, ESET є справді міжнародною організацією, яка захищає багато мільйонів робочих станцій у всьому світі, включаючи мільйони малих та тисячі великих підприємств. У глобальних центрах досліджень та розвитку ESET протягом багатьох років працюють найбільш плідні та відомі дослідники. Ця група професіоналів галузі отримала численні нагороди за свої дослідження та відкриття протягом останніх трьох десятиліть, тим самим роблячи ESET лідером у сфері ІТ-безпеки.