ТОП-10 шкідливих програм в Україні: лютий, 2018

Наступна новина

Компанія ESET — лідер у галузі проактивного виявлення — представляє основні тенденції розповсюдження комп'ютерних загроз у лютому 2018 року. За даними, отриманими за допомогою системи швидкого сповіщення ESET Live Grid, найбільш активними в Україні залишаються програми, які перенаправляють жертву на інфіковані сайти, загрози для прихованого видобутку криптовалюти, а також рекламне програмне забезпечення.  

Лідером українського рейтингу загроз у лютому 2018 року стала загроза HTML/ScrInject. Шкідлива програма перенаправляла користувачів на ресурси зі шкідливим програмним забезпеченням, а її код, зазвичай, був вбудований у HTML-сторінки. За кількістю інфікувань HTML/ScrInject увійшла в трійку найбільш поширених не лише в Україні, але й у світі.

Другу позицію зайняла шкідлива програма JS/CoinMiner для прихованого видобутку криптовалюти. Шкідливий скрипт зловмисники розміщували як на фальшивих ресурсах, так і на інфікованих легітимних сайтах. Також поширеними загрозами з подібним функціоналом були Win32/CoinMiner та Win64/CoinMiner, які зайняли 7 і 8 місце в рейтингу.

Замикає трійку найбільш активних програм загроза JS/Adware.Agent.S, яка після інфікування комп’ютера жертви показувала рекламні банери і спливаючі рекламні повідомлення в браузерах. У топ-10 також потрапило таке рекламне програмне забезпечення, як JS/Adware.Revizer, Win32/Adware.FileTour, Win32/Adware.PBot, JS/Adware.Agent.T.

У зв'язку з постійним вдосконаленням шкідливих програм спеціалісти компанії ESET рекомендують користувачам бути дуже обережними під час роботи в мережі Інтернет, а також використовувати комплексні рішення для ефективного захисту особистих даних і конфіденційної інформації.

ТОП-10 шкідливих програм в Україні: лютий, 2018