Нове рішення для захисту смарт-телевізорів вже доступне для завантаження користувачам

Наступна новина

Компанія ESET — лідер у галузі інформаційної безпеки —  представляє новітнє технологічне рішення ESET Smart TV Security для захисту смарт-телевізорів та інших пристроїв з операційною системою Android TV від шкідливих атак.

За попередніми оцінками, кількість підключених до мережі Інтернет пристроїв до 2020 року може зрости до 30 мільярдів. Поряд з численними перевагами користувачі можуть також зіштовхнутися із певними ризиками під час їх щоденного використання. Зокрема все частіше цілями атак кіберзлочинців стають смарт-телевізори, обладнані мікрофонами, камерами та USB-портами. Отримавши контроль над смарт-телевізором, зловмисники можуть не лише інфікувати інші пристрої домашньої мережі користувача, а й шпигувати за жертвами та збирати їх конфіденційні дані.

«Враховуючи ризики безпеки даних, користувачам потрібно потурбуватися про захист смарт-пристроїв домашньої мережі, як і у випадках з ноутбуками, планшетами та мобільними пристроями. До підключених онлайн пристроїв не варто ставитись, як до звичайних телевізорів, чайників або годинників», —розповідає менеджер із безпеки мобільних пристроїв компанії ESET.

Крім цього, популярність смарт-телевізорів з операційною системою Android TV також сприятиме подальшому розповсюдженню програм-вимагачів для Android, які активно атакують пристрої Android уже протягом кількох років. Тепер ці загрози становлять небезпеку і для смарт-телевізорів з операційною системою Android TV. Підтвердженням такої тенденції вже є випадки блокування екрану смарт-телевізора та вимагання викупу.

Програма ESET Smart TV Security забезпечує безпеку смарт-телевізорів за допомогою таких функцій як:

  • Антивірус захищає від шкідливих програм для Android, кількість яких стрімко зростає.
  • Захист від програм-вимагачів перешкоджає інфікування програмами, які блокують екран та вимагають викуп. Якщо програма-вимагач активована, користувачам буде рекомендовано вимкнути/увімкнути смарт-телевізор. У цей час оновиться вірусна база та розпочнеться сканування. У разі виявлення програми-вимагача на пристрої користувачам буде рекомендовано видалити шкідливе програмне забезпечення. Після підтвердження програма-вимагач буде видалена.
  • Сканування на наявність шкідливого програмного забезпечення пристроїв та USB-накопичувачів, які підключаються до смарт-телевізора.
  • Захист від фішингових атак запобігає спробам крадіжки конфіденційної інформації. Ця функція наявна лише в преміум-версії програми ESET Smart TV Security.

Програма ESET Smart TV Security доступна для завантаження через Google Play та може бути завантажена лише через смарт-телевізор. Після інсталяції користувачі отримають захист всієї екосистеми Android — смартфона та телевізора.

 «Користувачі хочуть дивитися свої улюблені шоу та використовувати мобільний Інтернет на смартфонах, не турбуючись про безпеку особистих даних, — розповідає менеджер із безпеки мобільних пристроїв компанії ESET. — Продукт ESET Smart TV Security допоможе забезпечити захист пристроїв домашньої мережі та безпеку конфіденційної інформації користувачів».

Більш детальна інформація про новий продукт ESET Smart TV Security доступна за посиланням.