Win32/Diskcoder.C: рекомендації спеціалістів ESET

Наступна новина

Компанія ESET — лідер у галузі проактивного виявлення — повідомляє про високу активність та масове розповсюдження шкідливої програми-шифратора, яку продукти ESET виявляють як Win32/Diskcoder.C trojan.

У зв’язку з цим спеціалісти ESET звертають увагу всіх користувачів, як корпоративних, так і домашніх, на основні правила безпеки для забезпечення необхідного захисту:

  • На комп'ютерах користувачів обов'язково повинно бути встановлене антивірусне програмне забезпечення актуальної версії та з актуальними оновленнями (у продуктах ESET не нижче 15653).
  • У налаштуваннях антивірусного програмного забезпечення має бути увімкнене виявлення потенційно небезпечного програмного забезпечення, а також хмарний репутаційний сервіс ESET Live Grid.
  • Оскільки розповсюдження відбувається з використанням PsExec та уразливостей мережевих протоколів, необхідно ретельно контролювати використання PsExec в середині організації та встановити усі необхідні оновлення операційної системи.
  • Також користувачам рекомендовано запустити інструмент ESET EternalBlue Vulnerability Checker для перевірки системи на наявність уразливостей.
  • Додаткову увагу необхідно звернути на наявність актуальних резервних копій, а також їх захист від несанкціонованого доступу.

У разі якщо Ваш комп’ютер вже інфіковано, будь ласка, напишіть запит до служби технічної підтримки ESET в Україні на електронну адресу support@eset.ua та виконайте інструкції, подані у документі, доступному за посиланням.

Звертаємо увагу! Доступна оновлена версія документу з інструкціями від спеціалістів ESET.