Оновлений дешифратор для жертв програм-вимагачів Crysis доступний для завантаження

Наступна новина

Компанія ESET — лідер у галузі проактивного виявлення — повідомляє про вихід оновленої версії безкоштовного дешифратора для жертв програм-вимагачів. Даний інструмент дозволяє користувачам, дані або пристрої яких постраждали від сімейства Crysis (продукти ESET виявляють дану загрозу як Win32/Filecoder.Crysis), отримати доступ до зашифрованих файлів.

Для оновлення інструменту був використаний майстер ключів розшифрування, нещодавно опублікований на форумі BleepingComputer.com, як і в листопаді 2016 року для попередніх модифікацій цієї шкідливої програми.

Тепер дешифратор ESET може допомогти жертвам шести унікальних модифікацій даного сімейства вимагачів. Кожен з них ідентифікується завдяки використанню певного розширення: .xtbl, .crysis, .crypt, .lock, .crypted та .dharma.

Для отримання доступу до зашифрованих файлів жертвам необхідно завантажити безкоштовний інструмент. Детальніша інформація про використання дешифратора доступна за посиланням.

Варто зазначити, що сімейство шкідливих програм Crysis масово поширилося у всьому світі в першій половині 2016 року після припинення діяльності небезпечної загрози TeslaCrypt. З того часу безкоштовні інструменти для розшифрування від компанії ESET для цих двох сімейств шкідливих програм завантажили більше 50 000 користувачів.