Основні правила безпеки під час здійснення покупок квитків онлайн

Наступна новина

2016 рік став багатим на спортивні події. Цілий місяць літа увага спортивних уболівальників була прикута до Чемпіонату Європи з футболу. Тепер любителі спорту всього світу в очікуванні наступних змагань — Олімпійських ігор, які цього року будуть проходити в Ріо-де-Жанейро.

На жаль, будь-які масштабні заходи приваблюють не тільки охочих побачити видовище, але й шахраїв. Часто зловмисники пропонують довірливим користувачам квитки, а в підсумку залишають жертв без бажаного пропуску на подію та без грошей.

У зв’язку з поширенням шахрайських схем, замаскованих під продаж квитків на популярні заходи, спеціалісти ESET підготували поради, які допоможуть безпечно купити квитки онлайн.

1. Перед пошуком квитків переконайтеся, що на Вашому пристрої оновлена операційна система та програмне забезпечення, а також встановлене надійне антивірусне рішення, яке здатне захистити від небезпечних атак під час перегляду сторінок або здійснення покупок онлайн.

2. Замовляйте квитки лише на перевірених ресурсах. Для цього користуйтесь офіційними сайтами організаторів події або ж послугами офіційних торгових посередників.

3. У разі використання невідомого ресурсу для купівлі квитків перевірте наявність у браузері позначки «зеленого замка» в адресному рядку (URL). Відповідна іконка вказує на те, що сертифікат сайту дійсний, а його справжність перевірена постачальником послуг. Тоді як відсутність позначки свідчить про загрозу безпеці Ваших даних.

4. Уникайте купівлі квитків через соціальні мережі. Через численні шахрайські схеми з використанням цього каналу цьогорічні організатори Олімпійських ігор взагалі заборонили продаж квитків через соціальні мережі. Тому вболівальникам, які не хочуть платити двічі за допуск на змагання, варто уникати покупок через цей канал.

5. У разі виникнення бажання перепродати квитки перегляньте умови повернення квитків, визначені організаторами заходу. Наприклад, власники квитків на цьогорічні Олімпійські ігри можуть перепродати власний квиток лише через офіційний канал, створений організаторами на офіційній сторінці rio2016.com. На сайті Олімпійських ігор також можна знайти всі необхідні інструкції, які допоможуть повернути квиток без додаткових витрат.

У зв’язку зі зростанням шахрайських схем спеціалісти ESET рекомендують під час замовлення квитків в Інтернеті використовувати офіційні та безпечні ресурси, а також забезпечити надійний захист пристроїв. Пам’ятайте! Нехтуючи простими правилами безпеки, Ви не тільки можете залишитися без бажаного квитка та грошей, але й ризикуєте безпекою Ваших облікових даних та іншої конфіденційної інформації.