Поради для безпечного використання гри Pokemon GO

Наступна новина

Гра з елементами доповненої реальності Pokemon GO швидко набуває популярності у всьому світі. За два тижні після релізу додаток завантажили мільйони користувачів. Поєднавши віртуальні образи з реальністю, розробники гри пропонують шукати покемонів в реальному світі, приручати їх та битися з іншими покемонами. Захоплююче полювання на персонажів відомого мультфільму змусило вийти на вулиці багатьох людей, повністю поглинених пошуками фантастичних істот.

У зв’язку з масовим поширенням гри та реальними небезпеками, які загрожують гравцям під час пошуків віртуальних покемонів, спеціалісти ESET підготували основні поради для безпечного використання відомого додатку.

1. Завантажуйте гру тільки з надійних магазинів.

Pokemon Go вже доступна у США, Новій Зеландії , Австралії, Німеччині та Великобританії. В Україні офіційного запуску ще не було, однак завантажити її у свій телефон можна за допомогою посилань на численних форумах. Бажанням користувачів отримати гру у будь-який спосіб, не враховуючи великий ризик, користуються кіберзлочинці. Під виглядом Pokemon Go шахраї поширюють небезпечні додатки, здатні блокувати екран пристрою та виманювати гроші у користувачів. У зв’язку з цим спеціалісти ESET рекомендують завантажувати гру тільки з веб-магазинів Apple та Google, дочекавшись офіційного виходу версії. Навіть у надійних джерелах слід обирати файл з найбільшою кількістю завантажень та перевіряти відгуки користувачів про додаток, звертаючи особливу увагу на негативні коментарі. У разі виникнення сумнівів щодо безпечності програми варто здійснити сканування файлу ефективним антивірусним програмним забезпеченням.

2. Будьте обережними під час використання профілю Google для реєстрації в грі.

Через велику кількість завантажень гри не всі користувачів після встановлення змогли зареєструватися безпосередньо через офіційний сайт Pokémon. Саме тому розробники додали можливість реєстрації через профіль Google, а початкова версія додатку отримала значний доступ до облікового запису користувача. Проблема була виправлена тільки в останній версії Pokemon Go. Однак використовуючи для реєстрації такі сайти, як Google, Apple або Facebook, пам’ятайте про ризики безпеки Ваших конфіденційних даних. Зокрема слід ретельно ознайомитись з умовами додатку, звернувши особливу увагу на дозволи, які він потребує.

3. Візьміть з собою приятеля та будьте поблизу громадських місць.

Медіа переповнені історіями про захоплених грою користувачах, які опиняються в небезпечних місцях, потрапляють в аварійні ситуації на дорозі, а також стають легкою здобиччю для вуличних злодіїв. Саме тому дітей, які ловлять покемонів в реальному світі, має супроводжувати хтось із дорослих. До речі, дорослим прихильникам гри супровід теж не завадить.

4. Візьміть додатковий акумулятор.

Через постійне використання камери і GPS гра дуже швидко розряджає телефон. Щоб не опинитися в невідомому місці без можливості здійснити дзвінок, візьміть на полювання за покемонами додатковий акумулятор або зарядний пристрій.

5. Будьте розсудливі.

Шукаючи покемонів, не забувайте, що навколо Вас — реальне життя. Тому утримайтеся від гри за кермом, уважно переходьте дорогу, слідкуйте за оточенням та тримайтесь подалі від небезпечних місць. Пам’ятайте, фантастичні монстри не варті Вашого життя та здоров’я, а на першому місці завжди має залишатися особиста безпека.