Обережно! Нова загроза під виглядом Angry Birds атакує комп'ютери Mac

Наступна новина

Компанія ESET — лідер у галузі розробки антивірусного програмного забезпечення — повідомляє про появу нової загрози, яка здійснює крадіжку віртуальної валюти Bitcoin та розповсюджується через піратське, зламане програмне забезпечення.

Виявлена у лютому, троянська програма OSX/CoinThief інфікує комп'ютери під управлінням Mac OS X та встановлює шкідливі програми, за допомогою яких краде дані облікових записів до різних веб-ресурсів, призначених для обміну або зберігання віртуальної валюти Bitcoin. За словами експертів лабораторії ESET, ця загроза поширюється через пірингові (P2P) файлообмінні мережі під виглядом зламаних версій популярних програм під Mac OS X, таких як:

  • BBEdit — текстовий редактор OS X;
  • Pixelmator — графічний редактор;
  • Angry Birds — широко популярна гра;
  • Delicious Library — програма для створення каталогів медіа додатків.

Спеціалісти ESET вважають, що троян OSX/CoinThief був спеціально створений кіберзлочинцями для отримання прибутку шляхом злому електронних гаманців та переведення в готівку популярної валюти Bitcoin або на коливанні валютних курсів.

За даними, отриманими за допомогою ESET LiveGrid, поки жертвами нової загрози ставали тільки користувачі Mac у Сполучених Штатах, але не виключено, що троян може поширитися і в європейських країнах, в тому числі і в Україні. У зв'язку з цим спеціалісти ESET настійно рекомендують як прихильникам валюти Bitcoin, так і звичайним користувачам Mac бути дуже обережними, використовувати комплексні антивірусні рішення (наприклад, ESET Cyber Security Pro) з актуальними базами сигнатур, а також не завантажувати безкоштовне зламане або піратське програмне забезпечення.