ESET представляє сьому версію продуктів ESET NOD32 Antivirus та ESET Smart Security

Наступна новина

Компанія ESET — лідер у галузі розробки антивірусного програмного забезпечення та володар рекордної кількості нагород VB100 — оголошує про вихід сьомого покоління флагманських продуктів для домашніх користувачів — ESET Smart Security ® та ESET NOD32 ® Antivirus. Завдяки новим функціям, таким як захист від експлойтів, розширений сканер пам'яті, захист уразливостей мережевого протоколу та захист соціальних мереж, дана версія рішень поєднує в собі передовий захист від різних видів загроз і легкість у використанні, при цьому споживання системних ресурсів залишається традиційно мінімальним.

«Спеціалісти ESET створюють продукти для забезпечення надійного захисту комп'ютерів, дозволяючи тим самим користувачам насолоджуватися усіма перевагами цифрового світу та залишатися при цьому в безпеці, – говорить Олексій Герасимчук, виконавчий директор ESET в Україні. — Нова версія продуктів традиційно мінімально впливає на роботу системи, надаючи при цьому ще більш якісний захист від нових та раніше невідомих шкідливих програм завдяки оновленій технології виявлення загроз».

«Сьогодні кіберзлочинці використовують різні загрози, спеціально створені для ускладнення їх виявлення антивірусними рішеннями. При цьому для підвищення ймовірності зараження та нанесення більшого збитку ці шкідливі програми поширюються через найбільш уразливі програми, такі як веб-браузери, PDF редактори, поштові клієнти та програми MS Office», — розповідає В'ячеслав Зарицький, провідний технічний спеціаліст ESET в Україні.

Для надійного захисту від подібних видів загроз спеціалісти ESET провели ряд різних досліджень, в результаті яких у сьомій версії продуктів були реалізовані такі нові функції:

  • Захист від експлойтів запобігає використанню уразливостей додатків, при цьому даний модуль виявляє спроби зараження, незалежно від конкретної шкідливої програми, яка намагається інфікувати комп'ютер. Таким чином, ця функція забезпечує захист від нових, раніше невідомих шкідливих програм, а також «0-денних» загроз.
  • Розширений сканер пам'яті представляє собою додатковий рівень перевірки, основною метою якого є виявлення шкідливих програм, які неможливо виявити за допомогою інших методів і технологій перевірки. Знешкоджує ретельно зашифровані загрози, спеціально створені для ускладнення їх виявлення антивірусними рішеннями.
  • Захист вразливостей мережевого протоколу розширює можливості персонального брандмауера в продукті ESET Smart Security, працює на мережевому рівні та забезпечує надійний захист від несанкціонованих спроб використання відомих уразливостей мережевих протоколів.

«Нові технології, реалізовані у сьомій версії наших флагманських продуктів, розроблялися та впроваджувалися спеціальним способом, що забезпечило безперебійну роботу, а також ефективне виявлення та блокування таких експлойтів як PDF exploit CVE-2013-0641, виявленого в лютому 2013 року та названого експлойтом року у зв'язку з надзвичайно високою активністю, — розповідає Журай Малчо, глава вірусної лабораторії ESET. — Крім цього, наші технології запобігають цілеспрямованим атакам, подібним відомій RSA у 2011 році».

«У процесі бета-тестування сьомої версії продуктів розширений сканер пам'яті показав високі здібності виявлення таких ретельно прихованих загроз як Win32/TrojanDownloader.Wauchos, яка використовувалась для поширення іншого шкідливого ПЗ, троянські програми Win32/Fynloski, Win32/Wigon та Win32/Zbot **, а також програми-вимагачіraquo;, — додає Журай Малчо, глава вірусної лабораторії ESET.

Команда дослідників та розробників ESET приділила особливу увагу не тільки виявленню загроз, а й очищенню шкідливих програм. Покращений модуль очищення допомагає користувачам видаляти складні руткіти, для знешкодження яких раніше використовувалися спеціальні інструменти.

У зв'язку зі значним збільшенням кількості спаму та шкідливих програм у соціальних мережах, таких як Facebook та Twitter, у новій версії продуктів ESET реалізовано інструмент для захисту від подібних видів загроз. ESET Social Media Scanner (версія 2) здійснює перевірку профілів користувачів та їхніх друзів у соціальних мережах на наявність загроз, дозволяючи вибрати вид сканування — автоматичне або за вимогою. Окрім захисту профілю у Facebook, оновлений інструмент також забезпечує безпеку у популярній соціальній мережі Twitter. Центр безпеки відображає поточний рівень конфіденційності у Facebook та Twitter, а також пропозиції змінити налаштування для підвищення рівня приватності. Усі ці вдосконалення є частиною my.eset.com. Створивши обліковий запис на даному порталі ESET, користувач отримує можливість управляти захистом профілів у соціальних мережах, а також захистити необмежену кількість облікових записів, у тому числі своїх друзів і членів родини.

Зазначимо, що згідно з останніми результатами досліджень Harris Interactive, проведеного на замовлення ESET, число повнолітніх користувачів Інтернету, щодня використовують кілька соціальних мереж, постійно зростає. У середньому ці користувачі мають як мінімум 2 облікові записи та дві третини з них не помічають здійснення перевірки веб-ресурсів на наявність шкідливого вмісту. У звіті говориться: «Отримання підозрілих повідомлень стало нормою, 4 з 5 користувачів соціальних мереж отримували як мінімум одне, з них 91 % отримали подібні повідомлення у цьому році, у більшості випадків електронною поштою».

Продукти ESET Smart Security та ESET NOD32 Antivirus офіційно сертифіковані та підтримують ОС Windows 8 та Windows 8.1. Можливість завантажити продукти та більш детальна інформація про продукти доступна на сторінках ESET NOD32 Antivirus та ESET Smart Security.