Новий інструмент ESET для виявлення прихованих загроз під Mac OS X

Наступна новина

Компанія ESET — лідер у галузі розробки антивірусного програмного забезпечення — оголошує про вихід бета-версії нової програми ESET® Rootkit Detector, призначеної для виявлення прихованих загроз на комп'ютерах Mac®. Даний інструмент сканує Mac® OS X на наявність спроб шкідливого коду змінювати поведінку операційної системи за рахунок додавання додаткових модулів ядра. Зазначимо, що в разі проникнення в операційну систему саме таким чином шкідливі програми отримують повний доступ до системи.

«ESET Rootkit Detector є простим та ефективним інструментом для виявлення руткітів на платформах OS X. Ця програма допоможе користувачам виявити зміни в області пам'яті ядра OS X, які можуть вказувати на наявність руткітів у системі», — розповідає В'ячеслав Зарицький, провідний технічний спеціаліст ESET в Україні.

Останнім часом спеціалістами ESET була відзначена висока активність руткітів для OS X. У зв'язку з відкритим онлайн доступом до бібліотек для створення даних загроз, значно збільшилась кількість жертв таких видів руткітів як OSX/Morcut та OSX/Crisis, які використовуються кіберзлочинцями, щоб непомітно стежити за діями користувачів та здійснювати крадіжку інформації з комп'ютерів Mac.

ESET Rootkit Detector надає користувачу зручний спосіб перевірки цілісності пам'яті ядра та звіт про потенційні проблеми. Даний інструмент підтримує операційні системи Snow Leopard (10.6.0) до останньої версії Mountain Lion (зараз 10.9.4). Крім того, програма працює як на 32-розрядних, так і 64-розрядних процесорах Intel.

Дізнатись більше про інструмент ESET Rootkit Detector та завантажити програму можна на сторінках офіційного українського сайту ESET.