ТОП-10 шкідливих програм в Україні: липень, 2013

Наступна новина

Компанія ESET — лідер у галузі розробки антивірусного програмного забезпечення — представляє основні тенденції розповсюдження комп'ютерних загроз у липні 2013 року.

Згідно з даними, отриманими за допомогою системи швидкого сповіщення ESET Live Grid, активними продовжують залишатися такі шкідливі програми як Win32/CoinMiner, Win32/Spy.Ursnif, Win32/Dorkbot, HTML/Iframe та Win32/Packed.VMProtect.AAH. Ці загрози надають доступ кіберзлочинцям до інфікованого комп'ютера, крадуть конфіденційну інформацію та відправляють отримані дані на віддалений ПК. Більше того, ці шкідливі програми можуть генерувати довільні коментарі або створювати приховані облікові записи користувача, що значно ускладнює можливість їх виявлення антивірусними рішеннями.

Також українські користувачі піддаються активній атаці троянських програм, які перенаправляють користувачів на шкідливі сайти або сторінки для завантаження різних загроз. Найбільш поширеними представниками даного класу шкідливого програмного забезпечення є Win32/Qhost, HTML/ScrInject, JS/Kryptik.AKZ та JS/Iframe. Ці шкідливі програми представляють собою скрипти, які додаються на веб-сторінки та автоматично перенаправляють відвідувачів на інфіковані сайти. Після цього відбувається завантаження та виконання шкідливого коду на незахищених комп'ютерах.

Крім цього, як в Україні, так і в світі продовжує бути активним черв'як Win32/Bundpil, який поширюється через змінні носії. Ця шкідлива програма містить URL-адресу, з якої намагається завантажити декілька файлів. Також черв'як може видаляти наступні файли: *.exe, *.vbs, *.pif, *.cmd, *Backup.

У зв'язку з ускладненням технологій вірусонаписання та підвищеної активності шкідливих програм спеціалісти компанії ESET рекомендують користувачам бути дуже обережними під час роботи в мережі Інтернет, а також використовувати надійні антивірусні рішення з актуальними базами сигнатур для ефективного захисту особистих даних та конфіденційної інформації.

ТОП-10 шкідливих програм в Україні: липень, 2013