ESET Endpoint Security для захисту смартфонів та планшетів під ОС Android у корпоративному середовищі

Наступна новина

Компанія ESET – лідер у галузі розробки антивірусного програмного забезпечення — оголошує про вихід продукту ESET Endpoint Security для Android, спеціально розробленого для захисту сматрфонів та планшетів у сучасному корпоративному середовищі. Поєднуючи в собі можливості продукту ESET Mobile Security Бізнес-версія, інструменти ESET USSD Control та підтримку ESET Remote Administrator, нове рішення ESET є потужним інструментом для забезпечення безпеки мобільних пристроїв під управлінням операційної системи Android у мережі підприємств. Крім цього, продукт ESET Endpoint Security для Android включає в себе нову функцію Антикрадій, що дозволяє визначити місцезнаходження втраченого або вкраденого пристрою, віддалено заблокувати його для запобігання несанкціонованого доступу до конфіденційної інформації компанії та серверам, а також дистанційно видалити всі контакти, повідомлення та інші персональні дані.

У продукті ESET Endpoint Security для Android реалізовано можливість підключення до ESET Remote Administrator, що дозволяє ІТ-адміністраторам компанії здійснювати перевірку стану смартфонів, які використовуються співробітниками, запускати перевірку «на вимогу», встановлювати політики безпеки, а також отримувати загальну інформацію про платформи, версії операційної системи та ін. Крім цього, нове рішення ESET володіє всіма стандартними функціями для забезпечення безпеки мобільних пристроїв, такими як SMS/MMS Антиспам і Блокування викликів.

Продукт ESET призначений для захисту всіх пристроїв під управлінням операційної системи Android, включаючи смартфони, планшети та електронні книги, надаючи тим самим додатковий рівень захисту в корпоративній мережі.

Ще однією важливою перевагою нового продукту виступає інструмент ESET USSD Control, що дозволяє користувачеві перевірити потенційно шкідливі телефонні номери (коди USSD) до того, як вони будуть набрані (виконані) мобільним пристроєм. Крім цього, дана програма блокує шкідливі веб-сайти, здійснюючи перевірку на наявність шкідливого коду до його виконання. Таким чином, інструмент ESET USSD Control забезпечує надійний захист даних, що зберігаються на мобільному пристрої під управлінням Android.

«Спеціалісти ESET обізнані про важливість інформації, що зберігається на мобільних пристроях, та усвідомлюють можливі збитки підприємства у разі її витоку. Завдяки швидкій та безперебійній роботі комплексне рішення ESET Endpoint Security для Android забезпечує надійний та вкрай необхідний для сучасних корпоративних мереж захист мобільних пристроїв», — говорить Пало Лука, технічний директор ESET.

За даними, отриманими в результаті дослідження Online Security Brand Tracker (OSBT), близько 1.1 мільярда користувачів у всьому світі підключаються до Інтернет-мережі за допомогою своїх смартфонів, з них 47 % використовують пристрої під управлінням операційної системи Android. Крім цього, все більш популярними стають планшети — більше 492 млн користувачів віддають перевагу саме цим пристроям, 39 % з яких працюють на платформі Android. У більшості випадків портативні пристрої використовуються не тільки для зберігання персональних даних, але і службової інформації, виконуючи тим самим роль корпоративних робочих станцій.

Крім того, у другому кварталі 2012 року обсяг продажів мобільних телефонів кінцевим користувачам у світі досяг 419 мільйонів одиниць, при цьому продажі смартфонів зросли на 42,7 % і склали 36,7 % від загального числа продажів мобільних телефонів. За даними аналітичної компанії Gartner, операційна система Android сьогодні використовується майже на 65 % смартфонів, що робить захист даних все більш і більш важливим.

Продукт ESET Endpoint Security для Android використовує технологію ESET Mobile Security, що одержала визнання провідних світових експертів: «ESET Mobile Security став одним з небагатьох продуктів, здатних здійснити відновлення даних, що було практично неможливо після віддаленого очищення. На сьогоднішній день продукт ESET Mobile Security містить найбільш сучасні компоненти для забезпечення безпеки смартфонів», — роблять висновок спеціалісти AV-Comparatives у своїй доповіді. Також якість рішення ESET і його високу здатність забезпечувати захист смартфонів підтверджують результати дослідження AV-TEST, який було проведено у листопаді 2012 року: «Високий рівень виявлення (99 % і вище) шкідливих програм, спрямованих на операційну систему Android, при відсутності помилкових спрацювань продуктом ESET вразив усіх нас. При цьому вплив на роботу системи та споживання заряду батареї були мінімальними. У зв'язку з цим я хотів би привітати ESET з відмінними результатами», — говорить Андреас Маркс, виконавчий директор AV-TEST.

Основні функції та переваги продукту ESET Endpoint Security для Android:

  • Підтримка ESET Remote Administrator
  • ESET USSD Control
  • Виявлення на основі поведінкового аналізу
  • Система безпеки Антикрадій — віддалене блокування, віддалене очищення, SIM-відповідність, GPS-локалізація
  • SMS/MMS Антиспам
  • Блокування дзвінків
  • Контакти адміністратора
  • Аудит безпеки з вбудованим менеджером задач
  • Новий графічний інтерфейс користувача
  • Захист від несанкціонованої деінсталяції