Бета-версія продукту ESET File Security для Microsoft Windows Server Core доступна для тестування

Наступна новина

Компанія ESET - лідер в галузі розробки антивірусного програмного забезпечення - оголошує про початок публічного тестування нового продукту ESET File Security для Microsoft Windows Server Core, призначеного для захисту серверних систем.
Нове рішення ESET представляє собою спрощену форму продукту ESET File Security для Microsoft Windows Server і не включає в себе графічний інтерфейс користувача, модулі для захисту документів та електронної пошти, плагіни для інтеграції пошти, інструменти SysInspector та SysRescue. Таким чином цей продукт є ідеальним рішенням для захисту Domain Controller, DNS, DHCP, File Server, Print Server, медіа сервера, IIS Server та віртуального сервера Hyper-V. Продукт ESET File Security для Microsoft Windows Server Core призначений для роботи на операційних системах Microsoft Windows Server 2008 (х86 та х64) Core та Microsoft Windows Server 2008 R2 Core.

Новий продукт ESET має такі переваги:

  • Проактивне виявлення - використовуючи методи розширеної евристики, забезпечує надійний захист від усіх відомих та раніше невідомих загроз, а також їх мутацій.
  • Мінімальне споживання системних ресурсів- продукт споживає мінімальну кількість системних ресурсів, що забезпечує швидкий запуск та безперебійну роботу.
  • Автоматичні виключення - рішення ESET File Security автоматично виявляє та виключає критичні файли операційної системи, що забезпечує безперебійну роботу сервера.
  • eShell (ESET Shell) - інтегрований командний рядок, який розширює можливості управління рішеннями ESET, дозволяє використовувати функції, доступні зі стандартного інтерфейсу програми, а також створювати скрипти для конфігурації продукту та виконання дій.

Основні функції продукту:

  • Розширені параметри сканування - функція сканування архівів включає в себе параметри, які можна налаштувати, такі як глибина сканування, розміри архівів та файлів, а також час очікування.
  • Захист паролем від несанкціонованої деінсталяції - під час видалення продукту з комп'ютера необхідно ввести пароль. Дана функція забезпечує захист від несанкціонованої деінсталяції антивірусної програми зі сторони неавторизованих користувачів та шкідливих програм.
  • Оптимізація сканування - ця функція розроблена для удосконалення сканування системи на наявність шкідливого коду. Після включення цієї функції збільшується швидкість сканування при мінімальному впливі на роботу системи.
  • Самозахист - забезпечує захист здійснюваних процесів та ключів реєстру від загроз, які направлено на відключення антивірусної програми або негативно впливають на безпеку комп'ютера.
  • Розширене налаштування сканера- продукт ESET File Security може здійснити перевірку файлів, доступ до яких заборонений, навіть з облікового запису адміністратора системи. Крім цього, у випадку виникнення проблем з автоматичним очищенням інфікованих файлів наприкінці сканування користувачу буде представлена можливість вибрати вручну необхідні дії.
  • Захист файлів у режимі реального часу - за допомогою прогресивних методів сканування здійснюється перевірка змінних дисків у той час, коли файли, які зберігаються на них, відкриті. За бажанням користувача цю функцію можна відключити.
  • Покращена очистка - очистка проблемних файлів здійснюється за допомогою драйвера програми, який активується одразу після запуску комп'ютера та забезпечує надійне очищення від шкідливих програм.
  • Розширена класифікація загроз - покращена класифікація включає 3 категорії загроз: шкідливі програми, потенційно небажані програми (наприклад, спам) та потенційно небезпечні програми.
  • Захист від спроб зараження мережею - при спробі розповсюдження шкідливого коду в мережі ESET File Security виявляє користувача, який розсилає загрозу, а також блокує спроби зараження.
  • Віддалене адміністрування - ESET File Security підтримує функцію віддаленого управління за допомогою інструменту ESET Remote Administrator.
  • Дзеркало оновлень - дозволяє створювати копії файлів оновлення, які можна використовувати для оновлення інших робочих станцій в мережі.


Нагадуємо, що продукт ESET File Security для Microsoft Windows Server Core знаходиться у бета-версії та не є кінцевим варіантом продукту. Ця версія не містить усіх функцій та можливостей, які будуть реалізовані у фінальному релізі. Рекомендуємо не встановлювати бета-версії продуктів на пристрої та/або системи зберігання секретних даних. Бета версія продукту ESET File Security для Microsoft Windows Server Core доступна для тестування користувачам.