Mobile World Congress 2012: ESET представила рішення для смартфонів та планшетів під ОС Android

Наступна новина

Компанія ESET — лідер в галузі розробки антивірусного програмного забезпечення — взяла участь у щорічній виставці мобільних технологій GSMA Mobile World Congress 2012, на якій представила рішення ESET Mobile Security для захисту смартфонів та планшетів під операційною системою Android. Світовий конгрес є найбільшою подією у світі мобільних технологій, в якому беруть участь провідні світові виробники мобільних пристроїв, а представлені новинки стають визначальними для багатьох трендів майбутнього року.

За даними, отриманими в результаті дослідження Online Security Brand Tracker (OSBT), яке проводилося восени 2011 року аналітиками InSites Consulting за замовленням компанії ESET, 36 % користувачів з усього світу для підключення до мережі Інтернет використовують смартфони, 19 % — звичайні мобільні телефони, і 10 % — планшети. Ці портативні пристрої все частіше використовуються не тільки для зберігання особистих даних, а й конфіденційної бізнес-інформації. Згідно звіту OSBT, 16 % респондентів повідомили про втрату важливої інформації внаслідок різних видів атак.

Крім того, за результатами дослідження Gartner, обсяг продажів смартфонів у всьому світі в четвертому кварталі 2011 року зріс до 149 мільйонів одиниць, що на 47,3 % більше порівняно з аналогічним періодом 2010 року. Сумарний обсяг продажів у 2011 році досяг 472 000 000 одиниць, що складає 31 % всіх продажів мобільних пристроїв і на 58 % більше в порівнянні з 2010 роком. При цьому частка продажів пристроїв під управлінням ОС Android у четвертому кварталі 2011 року склала 50,9 % продажів смартфонів.

У зв'язку з цим спеціалісти ESET розробили рішення для захисту смартфонів і планшетів — ESET Mobile Security для Android, яке було офіційно представлено на виставці GSMA Mobile World Congress 2012. Використовуючи легендарні технології сканування NOD32 у поєднанні з інноваційними інструментами, дане рішення надає надійний захист портативних пристроїв в режимі реального часу. Продукт ESET Mobile Security забезпечує безпеку смартфонів під управлінням всіх популярних операційних систем — Symbian, Windows Mobile та Android, а також планшетів на платформі Android за умови, що вони підтримують дзвінки та повідомлення.

Основні функції та переваги:

 

  • Проактивний захист від загроз — попереджає про будь-яку підозрілу активність, спрямовану на мобільний пристрій. Усі програми, файли, папки та карти пам'яті SD, а також приховані файли та процеси постійно перевіряються на наявність заражених файлів.
  • SMS/MMS антиспам модуль — дозволяє визначити надійні контакти за допомогою чорних та білих списків, які можна настроїти, або просто заблокувати невідомі номери.
  • Перехоплення виклику — блокує вхідні та вихідні дзвінки з небажаних номерів, що є особливо актуальним для батьків, які отримали тим самим можливість контролювати дзвінки з телефону дітей.
  • Аудит безпеки — проводить діагностику всіх важливих функцій телефону, включаючи стан батареї, вільний простір на диску та запущені процеси.
  • Новий зручний графічний інтерфейс користувача — включає індивідуальні графіки та покращений зовнішній вигляд.
  • Модуль для захисту від крадіжки — многоуровневая система безопасности позволяет пользователям сохранять полный контроль над данными, хранящимися в телефоне, в случае потери или кражи мобильного устройства. Багаторівнева система безпеки дозволяє користувачам зберігати повний контроль над даними, що зберігаються у телефоні, у разі втрати або крадіжки мобільного пристрою.
  • GPS локалізація — за допомогою віддаленої команди визначає місцезнаходження телефону у разі його втрати або крадіжки.
  • Віддалене блокування — віддалено блокує телефон для запобігання несанкціонованого доступу до інформації, що зберігається на мобільному пристрої.
  • Віддалене очищення — у випадку надзвичайної ситуації видаляє усі дані, включаючи контакти, повідомлення та інформацію зі змінних носіїв пам’яті за допомогою простих команд SMS.
  • Захист від несанкціонованої деінсталяції — забезпечує захист мобільних пристроїв від несанкціонованої деінсталяції антивірусного програмного забезпечення ESET Mobile Security.
  • Довірений друг — контакт або телефонний номер, який може отримати SMS попередження про те, що в телефон користувача вставлена невідома SIM-карта. Крім цього, довірений друг має можливість при необхідності відновити пароль до мобільного пристрою користувача.

Зазначимо, що продукт ESET Mobile Security вже отримав визнання не тільки користувачів у всьому світі, а й незалежних експертів і тестових лабораторій.