Бета-версії ESET NOD32 Antivirus 6 та ESET Smart Security 6 доступні для тестування

Наступна новина

Компанія ESET — лідер в галузі розробки антивірусного програмного забезпечення — оголошує про початок публічного тестування нового покоління флагманських продуктів ESET для домашніх користувачів — ESET NOD32 Antivirus 6 и ESET Smart Security 6. Завдяки великій кількості покращень та переваг, таких як оновлені Персональний брандмауер і Батьківський контроль, Управління знімними носіями, Ігровий режим, а також вбудованим Антивірус та Антишпигун модулям, дані рішення забезпечують надійний захист комп'ютерів від різних видів загроз. Крім цього, до складу бета-версій продуктів ESET NOD32 Antivirus 6 та ESET Smart Security 6 входить нова функція, що дозволяє користувачам зберігати повний контроль над даними, що зберігаються на портативному комп'ютері, у разі втрати або крадіжки пристрою.

«Ми дуже раді представити українським користувачам шосту версію флагманських продуктів ESET, яка володіє новими перевагами для ще більш якісного та ефективного захисту комп'ютерів, — розповідає Олексій Герасимчук, виконавчий директор ESET в Україні. — Менше року минуло після виходу п'ятого покоління рішень ESET для домашніх користувачів, тому вихід наступної версії за такий короткий термін ще раз підтверджує ефективність роботи спеціалістів ESET, спрямовану на постійне вдосконалення інструментів і методів захисту».

За результатами дослідження Online Security Brand Tracker, комп'ютерні користувачі все частіше стають мобільними — 63 % респондентів підключаються до мережі Інтернет за допомогою ноутбуків і 12 % використовують свої нетбуки. Крім цього, проведене опитування показало, що найбільший попит має функція захисту від крадіжки. Близько 88 % користувачів назвали запобігання несанкціонованому доступу до комп'ютера необхідним або бажаним, в той час як 84 % респондентів вважають захист інформації від крадіжки вкрай важливою. Більш того, кожен шостий користувач Інтернет-мережі зустрічався з витоком особистих даних.

Усе вищеперераховане стало основною причиною створення шостої версії продуктів ESET, яка володіє можливістю визначення місцезнаходження загубленого комп'ютера та відновлення даних, що зберігаються на ньому. За допомогою функції захисту від крадіжки користувач може відстежити вкрадений пристрій на карті за GPS-координатами та спостерігати за діями, що відбуваються на ньому, без відома зловмисників. Уся зібрана інформація буде доступна користувачу на веб-ресурсі my.eset.com.

«Функція захисту від крадіжки є невід'ємною частиною безпеки, яка повинна бути доступна нашим користувачам без додаткових витрат, — говорить Паоло Лука, технічний директор ESET в Словаччині. — Саме тому дана можливість поряд з багатьма іншими перевагами буде реалізована в продукті ESET Smart Security 6, фінальний реліз якого вийде наприкінці 2012 року».

Розглянемо основні функції та переваги продуктів ESET NOD32 Antivirus 6 і ESET Smart Security 6:

  • Захист від крадіжки (у фінальному релізі буде доступна тільки у ESET Smart Security 6) — автоматично визначає місцезнаходження вкраденого комп'ютера та відображає його положення на карті як тільки пристрій з'являється онлайн у видимій Wi-Fi мережі. Уся отримана інформація буде доступна користувачу в my.eset.com. Крім цього, користувач зможе заблокувати комп'ютер, видалити всі контакти, фото та особисті дані на ньому, а також зробити прихований відеозапис за допомогою веб-камери, розташованої в пристрої, без відома зловмисника.
  • Персональний брандмауер (тільки в ESET Smart Security 6) — запобігає несанкціонованому віддаленому доступу до комп'ютера та крадіжки інформації, яка зберігається на ньому, забезпечуючи тим самим безпеку при здійсненні онлайн покупок та онлайн платежів, спілкуванні у соціальних мережах.
  • Батьківський контроль (тільки в ESET Smart Security 6) — забезпечує безпеку дітей у глобальній мережі Інтернет, надаючи можливість контролювати контент веб-пошуку для кожного облікового запису.
  • Сканування в режимі очікування — здійснює глибоке сканування, коли комп'ютер знаходиться в неробочому стані, зменшуючи тим самим вплив на продуктивність системи. При цьому оновлена технологія сканування дозволяє виявляти потенційні неактивні загрози, перш ніж вони зможуть завдати шкоди комп'ютеру. Більш того, шосте покоління продуктів ESET також виконує сканування вже під час завантаження файлів, що дозволяє заощадити заряд батареї ноутбуків, нетбуків або портативних комп'ютерів.
  • Сканування під час завантаження файлів — здійснює перевірку певних типів файлів, таких як архіви та поновлення смартфонів, під час їх завантаження, що дозволяє значно скоротити час сканування.


Більш детальна інформація про продукти ESET доступна на українському офіційному сайті ESET.

Нагадуємо, що продукти ESET NOD32 Antivirus 6 та ESET Smart Security 6 знаходяться в бета-версії та не є кінцевим варіантом продуктів. Дана версія не містить всіх функцій і можливостей, які будуть реалізовані в фінальному релізі. Рекомендуємо не встановлювати бета-версії продуктів на пристрої та / або системи зберігання секретних даних. Бета-версія шостого покоління флагманських продуктів ESET доступна для тестування користувачам.