Компанія ESET повідомляє про початок тестування бета-версії ПЗ Mobile Antivirus на платформі Symbian

Наступна новина

ESET - лідер в галузі розробки антивірусного програмного забезпечення, повідомляє про початок тестування бета-версії програмного продукту ESET Mobile Antivirus для ОС Symbian. Тепер користувачі мобільних пристроїв мають можливість завантажувати бета-версію продукту та тестувати її. Функціонал продукту дозволяє: сканувати систему в автоматичному режимі (on-access) та за вимогою (on-demand); виявляти шкідливі програми за допомогою евристичних методів; оновлювати програму; реєструвати та активувати систему.

Різні версії ОС Symbian широко застосовуються в мобільних пристроях - смартфонах та комунікаторах. Зокрема, саме цю платформу використовують в своїх продуктах такі визнані лідери як, Motorola, Nokia та Sony Ericsson. Також зростаюча популярність даної платформи призвела до появи спеціально розробленого для неї шкідливого ПЗ.

ESET Mobile Antivirus здійснює проактивне виявлення усіх видів шкідливих програм та забезпечує захист смартфонів та КПК на платформі ОС Symbian. Високопродуктивна технологія ThreatSenceTM, що лежить в основі антивірусу, дозволяє виявляти навіть нові раніше невідомі загрози.

Антивірусне рішення здійснює перевірку, як системної карти пам'яті, так і флеш носіїв на наявність шкідливого коду, а також дозволяє перевірити архіви та встановити для них глибину сканування з рівнем вкладеності від 1 до 4. Резидентний модуль проводить ретельну перевірку всіх даних, отриманих через Bluetooth, WiFi, інфрачервоний порт, GPRS та EDGE. Крім того, користувачі мають можливість відстежувати хід сканування мобільного пристрою та даних. Отримана інформація надається в стислій та зрозумілій формі.

«Антивірус ESET Mobile Antivirus створено максимально компактним та зручним для користувача. В режимі сканування програма використовує лише 1 Мб оперативної пам'яті, навіть при скануванні об'ємних файлів, робота антивірусу не уповільнює мобільний пристрій та майже непомітний для користувача. Крім того, продукт розроблено як для дорогокоштуючих смартфонів, так і для бюджетних варіантів, що характеризуються обмеженими можливостями ресурсів», - говорить Олексій Герасимчук, виконавчий директор ESET-Ukraine.