Компанія ESET-Ukraine взяла участь у прес-конференції «В Україні поширюється торгівля комп’ютерними вірусами. Як захиститися від загрози?»

Наступна новина

Компанія ESET-Ukraine взяла участь у прес-конференції «В Україні поширюється торгівля комп'ютерними вірусами. Як захиститися від загрози?», яку організувало 26 лютого інформаційне агенство «ІнтерМедіа Консалтинг».
Останнім часом в Україні все частіше зустрічаються випадки хакерства. Зловмисники за допомогою мережі Інтернет взламують банківські рахунки, нелегально отримують доступ до електронних скриньок користувачів, а також до інформаційних баз українських операторів зв'язку. Крім того, злочинці здійснюють продаж різноманітних шкідливих програм (мережевих черв'яків, троянських програм, вірусів тощо), а також організовують і проводять комплексні комп'ютерні атаки. І це далеко не повний список прикладів видів діяльності хакерів.
У зв'язку з таким розвитком подій 26 лютого 2010 року українське незалежне інформаційне агентство «ІнтерМедіа Консалтинг» зібрало найбільших виробників антивірусних програм. Учасники цього заходу обговорили питання розповсюдження торгівлі комп'ютерними вірусами, а також представили свої методи захисту інформації від атак хакерів.
«Виробники та розповсюджувачі шкідливих програм активно розвивають свій ринок. З кожним днем збільшується кількість і різноманітність хакерських атак, - розповідає Олексій Герасимчук, виконавчий директор компанії «ESET-Ukraine». - При цьому жертвами можуть стати як домашні користувачі, так і великі підприємства та державні організації. Для злочинців не має великого значення, який комп'ютер атакувати, чию базу ламати. Основна мета цих людей - отримання фінансової винагороди. У зв'язку з цим користувачі повинні забезпечити надійний комплексний захист своїх комп'ютерів для зниження ризику зараження шкідливим програмним забезпеченням і незаконного отримання доступу сторонніми особами до персональної інформації».
Сьогодні проблема хакерських атак сягнула глобальних масштабів. Користувачі у всьому світі страждають від діяльності злочинців через Інтернет-мережу. Щодня фінансові втрати від взлому інформаційних баз великих підприємств складає більше $ 6 млн. Учасники та організатори прес-конференції переконані, що подібні заходи необхідні для вирішення цієї проблеми, яка в подальшому не може залишатися непомітною.