Користувачі Facebook стали жертвами мережевих черв’яків

Наступна новина

Компанія ESET - лідер в галузі розробки антивірусного програмного забезпечення - повідомляє про те, що велика кількість користувачів соціальної мережі Facebook стали жертвами різноманітних шкідливих програм, у тому числі широко відомих у світі черв'яків Win32/Yimfoca.AA та Win32/Fbphotofake.
Згідно даним аналітичного центру інтернет-загроз ESET (ESET Cyber Threat Analysis Center), найбільшу загрозу сьогодні представляють соціальні мережі. Як най більш популярні засоби спілкування та обміну різноманітними файлами, програми, які надають можливість користувачам передавати миттєві повідомлення, є основним джерелом розповсюдження шкідливого програмного забезпечення. Не стала вийнятком і Facebook. Спеціалісти ESET виявили велику кількість мережевих черв'яків, які розповсюджуються даною сціальною мережею. До списку виявлених шкідливих програм увійшли також Win32/Yimfoca.AA та Win32/Fbphotofake, які очолюють рейтинги загроз в Австрії, Італії, Чехії та Словаччині.
За словами спеціалістів ESET, шкідлива програма Win32/Yimfoca.AA представляє собою різновид мережевого черв'яка, який використовує для атак чат у Facebook. Також Win32/Yimfoca.AA має особливості бекдору, управління яким може відбуватися віддалено. Ця загроза розповсюджується за допомогою програм, які надають можливість користувачам обмінюватися миттєвими текстовими повідомленнями, таких як Skype, MSN таYahoo Messenger. Крім цього, Win32/Yimfoca.AA може завантажувати та запускати інше шкідливе ПЗ, розміщене онлайн (у тому числі фальшиві антивіруси), змінювати параметри захисту та відключати брандмауер Windows. Черв'як Win32/Fbphotofake використовує технології соціальної інженерії, розповсюджуючись за допомогою спам повідомлень у соціальній мережі Facebook.
У зв'язку зі збільшенням кількості атак даними загрозами спеціалісти ESET рекомендують користувачам соціальних мереж бути дуже обережними, не відкривати підозрілі вкладення та листи від невідомих авторів, а також не переходити за сумнівними посиланнями.