Безпека акаунту Netflix: чому не варто ділитися паролем з іншими

Наступна новина

Більшість користувачів звикли ділитися паролем для входу до популярних медіа-сервісів, таких як Netflix, Amazon Prime та Spotify, навіть не замислюючись про можливі ризики. У зв’язку з цим спеціалісти ESET провели опитування близько 3 000 користувачів щодо їх звичок використання популярних сервісів. Відповідно до його результатів, 60% опитаних спільно використовують свої акаунти принаймні зі ще однією людиною, зокрема з членами сім’ї або друзями.

При цьому 14% респондентів зазначили, що використовують однакові ключі для входу до декількох облікових записів в Інтернеті. Однак така практика збільшує ймовірність зламу, навіть під час використання складних паролів, які стійкіші до атак за допомогою методів соціальної інженерії.

Крім цього, через наявність великої кількості складних комбінацій виникає проблема, пов’язана з безпечним зберіганням всіх паролів. За результатами опитування, тільки 26% респондентів використовують менеджер паролів. Інші користувачі записують всі комбінації або використовують всього лише кілька паролів, які можливо запам’ятати.

Врахувавши найпоширеніші помилки користувачів під час використання медіа-сервісів, спеціалісти ESET зібрали основні рекомендації для захисту акаунтів .

  1. Намагайтеся не ділитися паролями до медіа-сервісів, таких як Netflix, з іншими користувачами. Близькі друзі, яким ви надали доступ до свого акаунту, можуть поділитися ним з іншими людьми, що свою чергу ставить під загрозу безпеку вашого акаунту.
  2. Використовуйте унікальні паролі для кожного акаунту. Пам’ятайте, що під час використання однакових паролів до різних облікових записів, наприклад, до електронної пошти та соцмереж, ризики їх зламу збільшуються.
  3. Створюйте надійні ключі для входу, які складаються як мінімум з трьох випадкових слів зі знаками пунктуації або цифрами для розділення слів. Такий спосіб дозволяє полегшити запам'ятовування складних комбінацій. Детальніше про створення надійного пароля читайте за посиланням.
  4. Використовуйте генератор паролів. Придумувати кожного разу унікальний та складний пароль є не простою задачею. Щоб полегшити цей процес існують спеціальні генератори паролів, які допомагають створювати складні комбінації з бажаною довжиною та потрібними символами.
  5. Змінюйте паролі до медіа-сервісів раз на рік. Це допоможе обмежити небажаний доступ інших користувачів до вашого акаунту.
  6. Використовуйте менеджер паролів для безпечного зберігання всіх ключів для входу. Менеджери паролів дозволяють не запам'ятовувати сотні складних комбінацій. Якщо вам потрібен конкретний пароль, ви можете відкрити менеджер паролів та скопіювати комбінацію у необхідне поле. Детальніше про переваги використання менеджера паролів читайте за посиланням.