Як посилити кібербезпеку компанії малого або середнього бізнесу — рекомендації спеціалістів ESET

Наступна новина

Забезпечення кібербезпеки компанії є важливим елементом для успішного функціонування підприємств різного розміру.
У той час як великі компанії мають повноцінні ІТ-відділи для реагування на загрози та запобігання витокам конфіденційних даних, малі та середні підприємства не приділяють цьому особливого значення, що є великою помилкою.

Ефективне управління інформаційною безпекою допомагає забезпечити конкурентні переваги в сучасному світі, зберегти репутацію та фінансове становище компанії. У зв’язку з цим спеціалісти ESET підготували ряд простих рекомендацій для власників малого та середнього бізнесу, які допоможуть зменшити ризики стати жертвою зловмисників.

1. Створюйте резервні копії даних.

Одним із ключових завдань кібербезпеки компанії будь-якого розміру є захист даних (інформація про клієнтів, замовлення, різні угоди, платіжні реквізити).Тоді як втрата певних файлів компанії може мати досить неприємні наслідки для подальшого функціонування бізнесу.

Тому, для уникнення таких інцидентів варто здійснювати регулярне резервнекопіювання даних, яке дозволяє відновити потрібні файли у будь-який час. Існує декілька способів зберігання резервних копій: у хмарі або на спеціальних засобах окремо від вашого пристрою. Проте саме хмарне резервне копіювання набуває значної популярності завдяки таким перевагам як захист необмеженої кількості робочих станцій, а також повний контроль даних віддалено.

2. Забезпечте захист мобільних девайсів.

Мобільні гаджети, наприклад, смартфони чи планшетивсе частіше використовуються у сучасному бізнесі і тому їх втрата чи інфікування шкідливими програмами також становить загрозу для кібербезпеки компанії. У зв’язку з цим всім працівникам підприємства рекомендується використовувати складний пароль для захисту девайсів. Також слід переконатися, що у випадку втрати або викрадення пристроювсі дані можна буде видалити або заблокувати віддалено. Крім того, необхідно регулярно оновлювати програмне забезпечення, оскільки воно часто містить певні уразливості системи.

3. Використовуйте надійні паролі.

Правильно підібрана комбінація для входу є безкоштовним, простим, а головне ефективним способом запобігання несанкціонованого доступу до пристроїв.Більш детальна інформація про створення надійного пароля доступна за посиланням.

Також для облікового запису корпоративної електронної пошти варто використовувати двофакторну аутентифікацію (2FA). У разі викрадення вашого паролю зловмисникине зможуть отримати доступ до облікового запису.

4. Остерігайтеся фішингових атак.

Часто пристрої користувачів піддаються впливу фішингових атак або програм-вимагачів.Наприклад, зловмисники надсилають інфікований електронний лист з посиланням на небезпечні сайти або обманом змушують користувача надіслати конкретну конфіденційну інформацію.

У таких випадках потрібно бути обережними, перш ніж відкривати будь-які вкладення, переходячи за посиланнями в електронних листах або відвідуючи невідомі веб-сайти. Крім цього, спеціалісти ESET рекомендують захищати корпоративну мережу та робочі пристрої за допомогою рішень з безпеки, які здійснюють своєчасне виявлення атак та їх запобігання.