Викрадення даних банківських карт: як захистити себе

Наступна новина

Через стрімкий розвиток технологій банківська картка стала основним платіжним засобом для людей. Оскільки цей спосіб оплати значно зручніший ніж готівковий, все частіше користувачі використовують саме картку, розраховуючись в онлайн-сервісах та мобільних додатках. Однак через свою необережність власники часто стають жертвами шахрайських схем з метою викрадення даних банківських карток.

Кількість спроб викрадення даних банківських карт зростає з кожним днем. Через фінансову вигоду зловмисники постійно вдосконалюють свої методи та інструменти для здійснення атак  з метою отримання конфіденційної інформації користувачів.

Дії кіберзлочинців направлені не тільки на звичайних користувачів, а й на корпорації, які оперують великими об’ємами конфіденційних даних про платіжні засоби. Після отримання конфіденційної інформації платіжної картки, зловмисники можуть здійснювати оплату та навіть оформлювати кредит на ім’я користувача, дані якого викрадено.

Навіть великі та досвідчені компанії можуть стати жертвами атак такого виду, так як це сталося з британськими авіалініями British Airways. У 2018 році компанія два рази зазнала витоку даних про своїх користувачів. Зловмисники отримали інформацію про близько 380 тисяч транзакцій.

У зв’язку з постійним удосконаленням методів викрадення даних банківських карт та, як наслідок, коштів з рахунків спеціалісти ESET підготували основні рекомендації для уникнення витоку Ваших конфіденційних даних:

  1. Завантажуйте лише додатки для Інтернет-банкінгу, які вказані на офіційному веб-сайті банку.
  2. Уникайте підозрілих онлайн-форм для введення конфіденційної банківської інформації.
  3. Під час використання платіжної картки для онлайн-транзакцій вказуйте низький кредитний ліміт.
  4. Регулярно перевіряйте історію проведених операцій на Вашій картці.
  5. Не надсилайте дані платіжної картки в соціальних мережах та службах обміну миттєвими повідомлення.
  6. Використовуйте перевірені Інтернет-підключення під час здійснення фінансових операцій онлайн.
  7. Здійснюйте оновлення програмного забезпечення та використовуйте надійні рішення для захисту пристроїв.