ESET NOD32 Antivirus здобув 58 нагороду VB100

Следующая новость

ESET - лідер в галузі розробки антивірусного програмного забезпечення - повідомляє, що за результатами незалежного тестування, яке проводить тестова лабораторія британського журналу Virus Bulletin, антивірусний продукт ESET NOD32 Antivirus здобув 58 нагороду VB100. Таким чином, легендарний програмний продукт компанії ESET продовжує бути абсолютним рекордсменом по кількості нагород VB100.

Журнал Virus Bulletin (www.virusbtn.com) присвячений боротьбі з комп'ютерними вірусами та шкідливим ПЗ. Починаючи з 1998 року, спеціалісти журналу проводять тестування, направлені на порівняння антивірусних програм різних вендорів. Для отримання нагороди VB100 антивірус повинен успішно виявити усі віруси з колекції WildList як при скануванні за-вимогою (on-demand), так і за доступом (on-access), не допускаючи при цьому помилкових спрацьовувань.

У вересні порівняльне тестування антивірусних рішень проводилось на платформі Windows Server 2008. В дослідженні прийняли участь 26 антивірусних продукти, з яких 15 не вдалося отримати нагороду VB100. Основні причини з яких більшість учасників не змогли вдало пройти тест - це високий показник хибних спрацьовувань або низький рівень виявлення поліморфних вірусів, здатних «на льоту» змінити свій код.

«ESET NOD32 Antivirus показав відмінні результати, а також вражаючий високий процент виявлення троянських програм. Крім того, програмний продукт продемонстрував один із самих високих індексів RAP (Reactive and Proactive), який характеризує середній рівень виявлення», говорить Джон Хейвіс, спеціаліст з досліджень журналу Virus Bulletin. «Не допустивши жодного хибного спрацьовування, ESET NOD32 Antivirus стає власником ще однієї нагороди VB100 та продовжує бути абсолютним лідером по кількості цих нагород».

Всі продукти компанії ESET побудовані на основі високопродуктивної технології ThreatSense®, завдяки якій були продемонстровані високі результати. Технологія ThreatSense® використовує передові евристичні методи виявлення загроз. За рахунок чого ESET NOD32 Antivirus и ESET Smart Security проактивно виявляють шкідливі програми, які ще не потрапили до баз вірусних сигнатур. На відмінну від традиційного підходу, рішення ESET здатні аналізувати виконавчий код в режимі реального часу, виконуючи його в захисному контейнері.