Новий дешифратор для вимагачів сімейства Crysis

Наступна новина

Компанія ESET - лідер у галузі проактивного виявлення - повідомляє про створення дешифратора для сімейства небезпечних програм-вимагачів Crysis, які продукти ESET виявляють як Win32/Filecoder.Crysis. Під час розробки інструменту був використаний майстер ключів розшифрування, нещодавно опублікований на форумі BleepingComputer.com.

Сімейство шкідливих програм Crysis масово поширилося у всьому світі на початку цього року після припинення діяльності небезпечної загрози TeslaCrypt.

У більшості випадків вимагач Crysis розповсюджується у вигляді вкладень електронних спам-листів. Завдяки використанню подвійних розширень файлів, вкладення не розпізнається як виконуваний файл. Крім цього, творці загрози часто маскують шкідливі файли під безпечні інсталятори різних легітимних додатків, які зловмисники поширюють в мережі Інтернет.

Після запуску на пристрої користувача програма-вимагач шифрує всі типи файлів на постійних, змінних та мережевих дисках та вимагає плату за доступ до даних.

Тепер жертви вимагача Crysis можуть завантажити безкоштовний дешифратор, який допоможе отримати доступ до зашифрованих файлів. Детальніша інформація про використання інструменту доступна за посиланням.

Зверніть увагу, що невідомі раніше версії цього сімейства вимагачів можуть використовувати нові ключі, які не можуть бути розшифровані за допомогою дешифратора.