Новий продукт ESET Parental Control для Android для захисту дітей онлайн

Наступна новина

Компанія ESET — лідер у галузі проактивного виявлення — оголошує про вихід нового продукту ESET Parental Control для Android, який був спеціально розроблений для забезпечення надійного та ефективного захисту смартфонів і планшетів у зручний для сприйняття дітьми спосіб.

Згідно з дослідженням, проведеним у 2015 році, останнім часом значно збільшилася кількість дітей, які використовують мобільні пристрої. Якщо у 2008-2011 рр. лише 20% підлітків використовували смартфони, то у 2012-2015 рр. даний показник вже досяг 65%. Як показує статистика, діти все частіше віддають перевагу мобільним пристроям з метою отримати доступ до мережі Інтернет, а не комп'ютерам. При цьому найбільш популярною платформою продовжує залишатися Android. Більш того, як прогнозують спеціалісти Gartner, до 2017 року володарями 1,6 млрд мобільних пристроїв під управлінням даної операційної системи будуть саме підлітки з причини низької ціни в порівнянні з іншими пристроями.

Як наслідок, батьки все частіше стали замислюватися про онлайн-дозвілля дітей, а саме — 88% переживають про те, до якого контенту отримують доступ їхні діти, 71% турбуються про те, що діти можуть передавати конфіденційну інформацію незнайомцям, а 61% хвилюються, що юні користувачі занадто багато часу витрачають на мобільні розваги. Незважаючи на ці побоювання, батьки вкрай рідко вживають такі заходи для мінімізації ризику некоректного використання дітьми мережі Інтернет, як інсталяція програми для здійснення Батьківського контролю.

У зв'язку з цим спеціалісти ESET розробили нове рішення, яке не тільки захистить пристрої юних користувачів від різних видів онлайн-загроз, таких як віруси, фішинг, шкідливі рекламні повідомлення та інші, а й забезпечить безпечне використання дітьми мережі Інтернет відповідно до їх віку.

«Основне завдання продукту ESET Parental Control для Android полягає в тому, щоб надати батькам ефективний інструмент, який допоможе вберегти дітей та їхні пристрої від різних видів Інтернет-загроз, не обмежуючи можливості юних користувачів, — розповідає Вячеслав Зарицький, провідний технічний спеціаліст ESET в Україні. — За допомогою набору безкоштовних та преміум функцій цей продукт ESET дозволяє запобігти використанню дітьми певних програм та веб-ресурсів, обмежити у часі онлайн-дозвілля дітей, визначити місце розташування пристрою, що належить дитині, та багато іншого».

Рішення ESET Parental Control для Android спеціально розроблене для забезпечення захисту всієї родини онлайн зручним для сприйняття дітьми способом. Програма володіє широким спектром функцій та дружнім для користувача інтерфейсом, що дозволяє батькам не тільки уберегти дітей від різних онлайн-загроз і веб-ресурсів з шкідливим контентом, але й навчити юних користувачів безпечній роботі в мережі Інтернет.

Основні функції продукту:

  • Контроль програм — за замовчуванням блокує веб-ресурси з неприпустимим для дітей певного віку контентом.
  • Тимчасові обмеження — дозволяє батькам обмежувати час використання дітьми різних додатків, ігор, де б не знаходилася дитина.
  • Веб-контроль — автоматично блокує наперед визначені категорії сайтів або певні веб-ресурси (URL-адреси) відповідно до віку дітей.
  • Визначення місцезнаходження — дозволяє батькам в будь-який час визначити місце розташування пристрою дитини.
  • Повідомлення від батьків — надає можливість батькам відправляти повідомлення, які будуть з'являтися на екранах мобільних пристроїв юних користувачів та блокувати пристрій до підтвердження дітьми прочитання даних повідомлень.
  • Система звітності для батьків — батькам регулярно надсилається детальна інформація про активність дітей на мобільному пристрої та їх онлайн-дозвілля. Звіти доступні для перегляду в будь-який час з вікна програми, на порталі my.eset.com або можуть бути відправлені батькам електронною поштою.

Більш того, програма дозволяє дітям відправляти запити батькам на надання дозволу для відвідування певних сайтів, перегляду веб-контенту або використання додатків більше заданого часу.

Таким чином компанія ESET представляє унікальне рішення для платформи Android, яке забезпечує надійний та зручний в управлінні захист цифрового світу сучасної сім'ї.

Програма ESET Parental Control для Android вже доступна для завантаження на офіційному сайті, в магазині додатків Google Play та на порталі my.eset.com.