ESET представила нову можливість USSD-контролю для користувачів Android

Наступна новина

Компанія ESET — лідер в галузі розробки антивірусного програмного забезпечення — оголошує про вихід нової програми ESET USSD Control, спеціально розробленої для усунення небезпечних уразливостей у смартфонах під управлінням операційної системи Android. Дана програма є безкоштовною та доступною всім користувачам на Google Play.

Основна мета USSD-кодів полягає у дистанційній підтримці телефонних абонентів операторами зв'язку. Код завжди починається із зірочки (*), після якої іде хештег (#) або цифри, що представляють собою команди, і закінчується хештегом (#). Ввівши певний код на телефоні, можна, наприклад, подивитися IMEI пристрою. Але також існують і USSD-команди, за допомогою яких можна відновити заводські налаштування на деяких моделях телефонів. Таким чином, хакери можуть видалити всі дані користувача або віддалено скинути всі налаштування з телефону за допомогою введення такого запиту в пристрої.

Уразливість у системі безпеки смартфонів на платформі Android дозволяє кіберзлочинцям дистанційно видаляти інформацію з телефону після того, як користувач перейде за шкідливими посиланнями або QR-кодом. Компанія ESET активно займається проблемами інформаційної безпеки, пов'язаними з мобільними пристроями, і завдяки цьому стала одним з перших постачальників антивірусного програмного забезпечення, які розробили засіб захисту у вигляді безкоштовної самостійної програми на Google Play.

«ESET USSD Control представляє собою безкоштовну програму, яка дозволяє користувачам перевірити потенційно шкідливі телефонні номери (коди USSD) до того, як вони будуть набрані мобільним пристроєм за замовчуванням, — розповідає Тібор Новосад, голова відділу розробки мобільних програм компанії ESET. — Перевіряючи шкідливі коди до їх виконання, нова програма забезпечує збереження та захист всіх даних в телефоні під управлінням Android».

Після інсталяції даної програми користувачеві необхідно переконатися, що вона працює коректно. Для цього рекомендується використовувати USSD-тест, розроблений спеціалістами ESET. Нова програма блокує виконання команди, виводячи на екран смартфона вікно з попередженням кожного разу, коли виявлений шкідливий USSD-код. Компанія ESET сподівається, що нова розробка допоможе зберегти дані користувачів, що зберігаються на смартфонах під управлінням ОС Android, в безпеці. Програма безкоштовна та доступна для всіх бажаючих на сервісі мобільних додатків Google Play.

Разом з новою програмою спеціалісти ESET рекомендують використовувати комплексне рішення ESET Mobile Security, що забезпечує надійний захист смартфонів і планшетів на базі ОС Android.